Emmanuel in Valery iz Venezuele

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Zaradi pandemije sva letos prenehala s couchsurfingom. Ampak, če pa pridejo na obisk prijatelji, jim pa seveda ne bova rekla ne. V Caracasu v Venezueli sva couchsurfala pri Emmanuelu in njegovemu prijatelju in ob slovesu smo si obljubili, da se naslednjič vidimo v Evropi. Emmanuel in njegova punca Valery sta držala besedo in v Slovenijo pripotovala ravno v začetku marca. Naslednja dva meseca sta “obtičala” v karanteni v Bohinju, ko pa so se stvari začele sproščati, pa sta prišla še v Ljubljano in šla z nama na nekaj izletov.

Emmanuel in Valery sta izredno popularna Venezuelca. Imata zelo uspešen Instagram (@doslocosdeviaje – v španščini) in YouTube kanal. Emmanuel je pravi podjetnik, Valery pa bolj umetniška duša, ki skrbi za fotografije in videe na njunem kanalu.

Top prigoda

Z Emmanuelom in Valery se je vedno nekaj dogajalo in prigod z njima imava ogromno. Ena izmed njih je vključevala najino mačko Lizo. Stanovanje, v katerem trenutno živiva, je podstrešno, kar pomeni, da ima veliko strešnih oken. Najina mačka Liza to seveda s pridom izkorišča za sprehode po strehi. Zato nama ni nič nenavadnega, če mačka skoči skozi okno. Gosta pa seveda tega nista vedela in ko je en večer mačka Liza skočila skozi okno v njuni sobi, je zavladala panika. Valery je prestrašeno pritekla do mene: “Hitro, pridi z mano!” Sledila sem ji v sobo, tam pa začne Emmanuel: “Katarina, meni je res žal, okno sva imela odprto in mačka je skočila ven. Nisem je mogel ujeti oz. ustaviti.” Bila sta bela kot zid in na smrt prestrašena. Jaz pa sem se samo smejala. Onedva sta mislila, da sta kriva za smrt najine mačke, ta pa se je mirno lizala na edini ravni površini: odprtem (v vodoravno smer obrnjenem) strešnem oknu ?

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena