Načrt potovanja: Vietnam, Kambodža, Tajska

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Potovanje po jugovzhodni Aziji je bilo najino poročno potovanje, zato sva si kje malo več privoščila, predvsem pa sva potovala počasi. Najin glavni cilj so bili templji Angkor v Kambodži in krajši obmorski oddih na Tajskem. Vse ostalo je bilo samo za zraven. Načrt potovanja: Vietnam, Kambodža, Tajska je pregled najine poti. Vključno s cenami, postanki, prenočišči in stvarmi, ki sva si jih ogledala. Cene so zapisane v evrih glede na tečaj, ki sva ga bila deležna. Na Tajskem sicer uporabljajo valuto baht (1€ = 40 THB), v Kambodži se vse plačuje z ameriškimi dolarji (1€ = 1,25 USD), v Vietnamu pa uporabljajo dong (1€ = 27 000 VND).

načrt potovanja: vietnam, kambodža, tajska

Zemljevid najinega potovanja po Vietnamu, Kambodži in Tajski (načrt potovanja Vietnam, Kambodža, Tajska)

Načrt potovanja: Vietnam, Kambodža, Tajska

1. dan: iz Ljubljane do Abu Dhabija

Odhod na potovanje. Iz Ljubljane do Dunaja sva prišla s prevozi Beserovac za 30€ po osebi, od tam pa sva letela najprej do Düsseldorfa, nato Abu Dhabija in na koncu v Vietnam. Povratna letalska karta Dunaj – Ho Chi Minh City – München naju je stala 480€ po osebi.

2. dan: pristanek v Ho Chi Minh City-u

Let do Vietnama. Zvečer prihod v soparen Ho Chi Minh City, večerja in spat.

Nočitev: v Blue River Hotel, cena 22€ za sobo z zajtrkom.

3. dan: Ogled mesta Sajgon / Ho Chi Minh City

Peš ogled mesta Sajgon (ali Ho Chi Minh City), zvečer let do Bangkoka z AirAsia (45€), in nadaljevanje poti z nočnim avtobusom do mesta Trat (7€).

Nočitev: na avtobusu

4. dan: Koh Chang

V zgodnjih jutranjih urah smo prispeli v mesto Trat na vzhodu Tajske. Od avtobusne postaje do pristanišča sva vzela skupinski taksi (2€), nato počakala na trajekt (vozovnica: 3€)  in ob sončnem vzhodu prečila ožino med celinsko Tajsko in otokom Koh Chang. Sledila je le še vožnja s taksijem (2€) do hotela na plaži Klong Prao in namestitev v hotelu. Končno čas za počitek in kopanje!

Nočitev: Panviman Koh Chang Resort, 90€ na noč za sobo z zajtrkom

5. dan: Počitek na Koh Chang

Počitek na plaži pred hotelom, sprehod po vasi Klong Prao in prva tajska masaža.

Nočitev: Panviman Koh Chang Resort

6. dan: Snorkeling izlet Koh Chang

Potapljaški izlet na bližnje otoke v arhipelagu Koh Chang, cena 20€ po osebi, popoldan pa sva želela na jezdenje slona, ampak sva se v dobrobit živalim temu odpovedala.

PREBERI ŠE  10 let najinih potovanj: zgodba najinega odraščanja

Nočitev: Panviman Koh Chang Resort

7. dan: Še en dan za počitek na Koh Chang

Še vedno na otoku Koh Chang, kopanje pred hotelom, masaže, sprehodi … uživancija 🙂

Nočitev: Panviman Koh Chang Resort

8. dan: Dolga pot v Kambodžo

Čas je bil, da se posloviva od mini raja na Koh Changu in se odpraviva na popotniški del najinega poročnega potovanja. Sledila je dolga pot do Kambodže, kjer sva zamenjala kar nekaj prevoznih sredstev. Z mini busom (10€) sva šla s Koh Changa do obmejne restavracije pri prehodu Poi Pet. Do same meje sva vzela tuk-tuk (1€), peš čez mejo in nato s taksijem (8€ na osebo) do mesta Siem Reap v Kambodži. Zvečer sva utrujena popadala v postelje v hotelu.

Nočitev: Dyna Boutique Hotel, 16€ na noč za sobo z zajtrkom

9. dan: Templji Angkor

Končno je napočil dan, ko sva si šla ogledat templje Angkor. Prvotni namen je bil najem skuterja in samostojno raziskovanje templjev, ampak sva se potem odločila rajši za najem voznika s tuk-tukom. Videti te starodavne templje je bilo res posebno doživetje. Za vzdušje pa so poskrbeli še vročina, komarji in prah v zraku. Kakorkoli, nepozabno doživetje.

Vstopnina: 40$ za 2-dnevno odraslo vstopnico (takrat je bilo to 31€), voznik tuk-tuka: 14$ (11€) za cel dan.

Nočitev: Dyna Boutique Hotel

10. dan: Angkor Wat in vožnja v Phnom Penh

Ogled templjev Angkor z najetim kolesom – tandemom (najemnina: 7€), zadnji nakupi razglednic in spominkov, popoldan pa z minibusom do Phnom Penh-a. Cena vozovnice: 12€
Nočitev: Me Mates Place, cena 10€ za sobo

11. dan: Phnom Penh

Sva v glavnem mestu Kambodže, Phnom Penh-u, sledi ogled Tuol Sleng – nekdanjih zaporov iz časa vladavine rdečih Kmerov, veslaških tekem ob festivalu vode in raznoraznih pagod.

Nočitev: Me Mates Place

12. dan: Vožnja nazaj v Vietnam

Zapustila sva Phnom Penh in se odpravila na nenavadno vožnjo z avtobusom nazaj v Vietnam do mesta Can Tho, ki se nahaja v osrčju delte reke Mekong. Vožnja je sicer trajala cel dan, a je bila izredno zanimiva. Druženje z domačini, kosilo na poti, švercanje Coca Cole iz Kambodže v Vietnam itd. 🙂 Cena avtobusne vozovnice: 12€

Nočitev: Nam Mon hotel, 15€ za sobo

13. dan: Plavajoča tržnica Cai Rang

Zgodaj zjutraj obisk plavajoče tržnice Cai Rang (cena 12€ za najem čolna s »šoferko« za 3 ure) , opoldan vrnitev v Ho Chi Minh City z avtobusom (cena vozovnice: 9€), še zadnji nakupi, še zadnji vietnamski pho za kosilo nato pa odhod na letališče in let proti Evropi: Ho Chi Minh City – Abu Dhabi – München.

PREBERI ŠE  Najini najlepši spomini s potovanj (najina TOP potovanja)

Spala sva na letalu in potem na letališču v Abu Dhabi-ju

14. dan: Pot domov

Stroški potovanja po Vietnamu, Kambodži in Tajski (na osebo):

Letalske karte: 525€ (povratna letalska karta Dunaj – Ho Chi Minh in let do Bangkoka)
Prevoz do in iz letališč v Evropi: 59€
Prevozi med mesti in po mestih v Aziji: 67€
Vize: 100€
Nastanitev: 225€
Vstopnine in aktivnosti: 84€
Hrana: 51€
Ostalo: 15€

Skupaj torej 1126€ na osebo za 2-tedensko potovanje po JV Aziji.

Načrt potovanja: Vietnam, Kambodža in Tajska sva si glede na kratek čas potovanja pripravila vnaprej in ni bilo treba sproti veliko improvizirat. Vsekakor pa si želiva še enkrat v te države. Obiskala bi rada še sever Vietnama ter preostali del Tajske.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena