Dorotea iz Hrvaške

by Katarina

Po dolgem potovanju po Južni Ameriki, potem stresnem prihodu domov, selitvi in vsem kar pride zraven, sva se sedaj končno toliko ustalila, da lahko spet začneva sprejemati couchsurfing goste. Prvi gosti so bili sicer znanci iz Češke in kasneje iz Kolumbije, ampak Hrvatica Dorotea je bila pa prva “uradna” gostja.

Dorotea je doktorska študentka političnih ved v Ljubljani na FDV, a ima predevanja le 2x na teden. Zato si ni uredila stanovanja v Ljubljani, ampak si za vsak teden, za tisto eno noč, sproti išče nastanitev pri prijateljih, v hostlih itd. Tokrat pa se je prvič odločila preiskusiti tudi Couchsurfing.

Dorotea iz Hrvaške

Top prigoda

Kaj bi bila top prigoda z Doroteo? Poleg tega, da pravi, da ne razume slovensko in sva se pogovarjali v angleščini 🙂 Meni je bilo najbolj smešno, ko je razlagala, zakaj je izbrala naju kot potencialna Couchsurfing gostitelja. Ker je bila to njena prva Couchsurfing izkušnja, je bila rahlo prestrašena glede varnosti. Ko pa je naletela na najin profil pa, pravi, da sva se ji zdela “varna izbira”. Takole je razlagala: sta par, torej sta dve osebi in če mi ena slučajno ne bo všeč, se lahko pogovarjam z drugo. Imata dve domači živali, torej pomeni, da ne moreta biti slabi osebi. V profilu je napisano tudi, da v isti hiši živijo še stari starši, kar pa se ji je zdelo sploh zelo varno. Saj ne vem, ali mi je všeč, da sva “varna izbira”, ali to pomeni, da sva dolgočasna? 🙂

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena