Keveen s Šri Lanke

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:
Couchsurfing obiskovalcev sva se okoli velike noči dobesedno otepala. Seveda, vsi imajo kakšen dan prost in bi ta čas potovali. Midva pa bi v miru praznovala in obiskala vse sorodnike, kot se to okoli velikih praznikov spodobi. In potem en dan prileti sporočilo Šrilančana Keveena, da bi prišel k nama prav na veliko noč, torej v nedeljo … naj mu bo, takrat je itak glavnega praznovanja že konec in če pride zvečer, bova gotovo že doma.
Keveen torej prihaja s Šri Lanke in je študent prvega letnika medicine v Pragi, na Češkem. Med velikonočnimi prazniki je šel potovat na jug, do Benetk in potem preko Ljubljane nazaj proti Pragi.

 

 

TOP PRIGODA: Keveen ogromno ve! Povedal nama je marsikaj o Šri Lanki, o ekonomiji, turizmu, religijah, navadah … resne podatke, stvari, ki bi jih lahko prebrala v kakšni enciklopediji. Ker študira medicino, ga je zanimalo tudi moje delo. Vprašal me je, če delam s HeLa celično linijo. Vrglo me je na rit! Ponavadi ljudem težko razložim, kaj sploh delam, Keveen pa je me vprašal po specifični celični liniji. Waw! Dalje je začel razlagati stvari o Češki, o njihovi zgodovini, pa o literaturi, tudi uči se češčino … počasi sva se počutila že kar malo neumno poleg njega 🙂 No, na koncu je povedal, da tudi on navdušenec nad nanizanko Big Bang Theory in smo skupaj pogledali eno epizodo. Vsaj tu smo bili na istem nivoju 🙂

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena