Načrt potovanja Venezuela

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Venezuelo sva obiskala v vrhuncu njihove gospodarske in politične krize in hkrati ob koncu najinega 9-mesečnega potovanja po Južni Ameriki. Čeprav potovanje po Venezueli ni enostavno, pa sva izredno vesela, da sva se za to državo vseeno odločila, ker je naravnost fantastična. Tule je najin načrt potovanja – Venezuela. Bilo je “kratko” 2-tedensko potovanje, kjer sva se osredotočila na ogled najlepših lokacij te države in pa pokrajine, ki je drugod po Južni Ameriki še nisva videla.

Več o Venezueli (in Kolumbiji) pa lahko slišite v najinem online potopisu: VIDEO potopisno predavanje Kolumbija in Venezuela.

PREBERI ŠE  Kako potovati po Venezueli? (Nasveti za potovanje po Venezueli)
zemljevid potovanja po Venezueli

Načrt potovanja Venezuela – zemljevid najinega potovanja

Načrt potovanja – Venezuela

1. dan: iz Kolumbije v Venezuelo

Prvi dan potovanja sva v celoti porabila za transport. Iz Cartagene v Kolumbiji, kjer sva prodala najin avto sva letela najprej v Bogoto, si na hitro ogledala mesto, nato pa zvečer nadaljevala pot v Caracas, glavno mesto Venezuele. Ob prihodu na letališče naju je tam pričakal najin couchsurfing gostitelj Vito in naju odpeljal do svojega doma.

Prenočišče: couchsurfing, La Guaira

2. dan: let Caracas – Puerto Ordaz

Takoj zjutraj naju je Vito peljal nazaj na letališče, saj sva imela dopoldanski let iz Caracasa v Puerto Ordaz, ki je izhodišče za obisk nacionalnega parka Canaima. Popoldan sva prispela v Puerto Ordaz in si na hitro ogledala bližnjo okolico najinega hotela. Nič kaj posebno in zanimivo mesto.

Prenočišče: Hotel Waipá, Puerto Ordaz

3. dan: let v nacionalni park Canaima

Spet sva bila na letališču. Tokrat sva iz Puerto Ordaza letela v nacionalni park Canaima – od tu dalje je bilo vse del organiziranega izleta do Angelovega slapu. Leteli smo z majhnim letalom, sumljivih varnostnih standardov 🙂 in na koncu pristali sredi venezuelske džungle. Po kosilu (končno konkretna hrana!) smo šli na ogled Lagune Canaima in njenih številnih slapov.

Prenočišče: Waku lodge, Canaima

4. dan: najvišji slap na svetu – Angelov slap (Salto Angel)

Zgodaj zjutraj smo vstali in se s čolnom odpeljali po reki navzgor. Del poti smo pešačili (zaradi močnih brzic), večinoma pa smo pluli med čudovitimi mizastimi gorami, s katerih so padali nešteti slapovi. Vrhunec dneva je bil seveda popoldanski sprehod do vznožja Angelovega slapu. Videti ta najvišji slap je res nekaj posebnega in nepozabnega. Noč smo preživeli v visečih mrežah pod Angelovim slapom.

Prenočišče: Salto Angel Refugio

5. dan: mizaste gore nacionalnega parka Canaima in povratek v Puerto Ordaz

Zjutraj smo se s čolnom odpeljali nazaj do Canaime. Pot nazaj je bila še bolj čarobna kot pot tja. Meglice, mizaste gore in slapovi … ni besed, ki bi opisale to lepoto. Popoldan smo se z istim majhnim letalom vrnili v Puerto Ordaz, kjer sva spet prenočila.

Prenočišče: Hotel Waipá, Puerto Ordaz

6. dan: povratek v Caracas in nadaljevanje poti v Valencio

Zjutraj sva imela let nazaj v Caracas, kjer so naju pobrali znanci in naju odpeljali k sebi domov v Valencio. Začelo se je druženje z družino najine prijateljice, ki sva jo pred 7 leti spoznala v Madridu.

Prenočišče: couchsurfing v Valencii

7. dan: pri domačinih v Valenciji

Ogled mesta Valencia in njene okolice ter druženje z znanci. Prisostvovala sva tudi plesni avdiciji za venezuelski film!

Prenočišče: couchsurfing v Valencii

8. dan: Nacionalni park Morrocoy

V Valencii sva najela avto in se odpeljala proti nacionalnemu parku Morrocoy. Del parka, ki sva si ga ogledala prvi dan, je močvirnat z izredno zanimivimi ptiči.

Prenočišče: hotel Caribana, Chichiriviche

9. dan: polotok Paraguana – sipine in roza soline

Odpeljala sva se na izlet do polotoka Paraguaná (Peninsula Paraguaná). Zanimive so sipine Medanos de Coro, ki so ta nekoč otok povezale s celino in tako ustvarile polotok. Na skrajnem severu tega polotoka, kjer je tudi najbolj severna točka Venezuele pa sva si ogledala še roza sipine, Salinas de Cumaraguas.

Prenočišče: hotel Caribana, Chichiriviche

10. dan: izlet do otočkov v parku Morrocoy

Dopoldan sva se odpravila na izlet do bližnjih otočkov v nacionalnem parku Morrocoy – stvar, po čemer je Morrocoy tako zelo poznan. Velja namreč za najlepšo plažo na celinskem delu Venezuele. Popoldan pa sva se vrnila nazaj v Caracas.

Prenočišče: Airbnb soba, Maiquetía

11. dan: let na otočje Los Roques

Zjutraj sva vrnila avto in nato odletela na otočje Los Roques. Takoj po prihodu, ko sva odložila svoje stvari, sva se odpravila na otok Cayo Madrisky. Bel besek, turkizna voda … bila sva navdušena.

Prenočišče: Posada Aquamarina, Gran Roque

12. dan: otočje Los Roques, vsak dan en rajski otoček

Ta dan sva se odpravila na otok Cayo Francisky, ki se lahko pohvali z neskončno plitvino in izredno lepim koralnim grebenom.

Prenočišče: Posada Aquamarina, Gran Roque

13. dan: križarjenje med otočki Los Roques

Odpravila sva se na t.i. Mini Tour, kjer smo tekom dneva obiskali različne otoke v arhipelagu Los Roques. Najbolj naju je navdušila Laguna Rabusky z morskimi zvezdami in Cayo Crasky s čudovito plažo in še lepšim koralnim grebenom.

Prenočišče: Posada Aquamarina, Gran Roque

14. dan: zaključek počitka na Los Roques in povratek v Caracas

Zadnji dan na otočju Los Roques sva preživela na najinem najljubšem otočku Cayo Crasky, popoldan pa sva se vrnila v Caracas. Spet naju je na letališču pričakal couchsurfer Vito in skupaj smo preživeli lep in zabaven zadnji večer.

Prenočišče: couchsurfing, La Guaira

15. dan: odhod domov

Zjutraj naju je Vito še zadnjič peljal na letališče, od tam pa sva preko Istanbula odletela v Benetke in nato z GoOptijem v Ljubljano.

Stroški potovanja po Venezueli

Venezuela sploh ni bila poceni. Ker je (zaradi krize) turizma zelo malo, so šle cene v nebo. A vseeno, bilo je tako zelo lepo, da bi z veseljem šla še enkrat. Spodaj so napisani najini stroški – če ne piše drugače so cene za oba skupaj.

 • Letalska karta Bogota – Caracas – Benetke: 633,3€ na osebo
 • Povratna letalska karta Caracas – Puerto Ordaz: 112€ na osebo
 • Izlet do Salto Angel (vključena letalska karta do Canaime, 2x nočitev in vsa hrana): 500€ na osebo
 • Izlet na Los Roques (vključena letalska karta, 4x nočitev, vsa hrana): 452,9€ na osebo
 • Zasebni prevozi: 53,9€
 • Najem avtomobila: 189,9€
 • Cestnine in bencin: 0,5€ (ne, to ni napaka! Bencin je v Venezueli res smešno poceni)
 • Ostale nastanitve: 61,9€
 • Hrana: 66,2€
 • Vstopnine in ostali izleti: 150€
 • Ostalo: 60,6€ (razne malenkosti, kot je parkirnina, voziček na letališču, dobrodelnost)

Skupaj naju je Venezuela torej stala 3979,4€ ali 1989,7€ na osebo.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog