Obvestilo o zasebnosti

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Blogerja Katarina in Rok Hočevar, avtorja strani Lahkih nog naokrog (https://lahkihnog-naokrog.si) direktno ne zbirava vaših osebnih podatkov v smislu mailing liste ali česa podobnega. Pregleduje pa jih Google Analytics in podobni programi. Vsak osebni podatek (kot je podatek o uporabi spletne strani, ki se ga poveže s posameznikom) nama pove nekaj o tem, kaj najine bralce zanima in nama omogoči, da pripravljava za vas zanimive vsebine.

Uredba GDPR, ki jo je sprejela Evropska unija, narekuje visoke standarde, ki določajo, kako se vaši podatki zbirajo, hranijo, vam omogoča vpogled vanje in zahtevo za izbris ter še veliko več. V skladu z zakonodajo je tule napisano vse o osebnih podatkih – kaj so, kako se zbirajo in kako hranijo.

Kaj so osebni podatki

Osebni podatki so kateri koli podatki, ki se nanašajo na določeno fizično osebo, posameznika, na glede na obliko, v kateri so izraženi. Gre za podatke, na podlagi katerih vas je mogoče identificirati. Primer je recimo elektronska pošta, telefonska številka ipd

Upravljavec osebnih podatkov na tej spletni strani je blog Lahkih nog naokrog, ki ni registriran kot podjetje ali društvo, pač pa je najina prostočasna dejavnost.

Kje hraniva vaše osebne podatke in za koliko časa

Osebni podatki, ki jih pridobiva od vas na podlagi vašega izrecnega soglasja (primer: odkljukate kvadratek in potrdite hranjenje podatkov), so shranjeni v elektronski obliki, npr. kot piškotki na strani.

Zbrani osebni podatki se hranijo do trenutka, ko nama sporočite, da ne soglašate več s hranjenjem in obdelavo osebnih podatkov oz. Google Analytics jih hrani 38 mesecev, piškotki pa se hranijo različno dolgo, a ne več kot 2 leti.

Zbiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov
 • Vaše osebne podatke zbirava, z njimi upravljava in obdelujeva le za zakonsko določene namene ali na podlagi vašega izrecnega soglasja. To so:
  • tip in verzija spletnega brskalnika
  • operacijski sistem
  • IP-naslov odobritve uporabe piškotkov na spletni strani
  • napotitveni URL
  • čas nalaganja strani

Podatki, zbrani s soglasjem, so v prvi vrsti namenjeni analitiki najinega bloga.

Vsekakor se zavezujeva, da vaših osebnih podatkov ne bova posredovala tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vašega izrecnega pisnega soglasja.

Komentarji

Po komentiranju na spletni strani, zbirava podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentiranje ter dodatno še IP naslov obiskovalca in uporabniški niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar se lahko posreduje anonimiziran niz, ustvarjen z vašega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da preverite, če jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja.

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih. To je za vaše udobje, tako da vam ni treba ponovno izpolniti podrobnosti, ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo shranjeni eno leto.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o sebi, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Kako dolgo bova zadržala vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti.

Kam pošljeva podatke

Komentarje obiskovalcev je mogoče preveriti prek storitve za samodejno zaznavanje nezaželene pošte.

Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Kadar koli imate pravico preklicati dano soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Prekličete lahko pravico za posamezen namen ali za vse namene obdelave osebnih podatkov, s katerimi ste soglašali.

Dano soglasje lahko prekličete tako, da nama pošljete e-pošto na lahkihnog_naokrog@outlook.com

V primeru preklica soglasja za zbiranje ali obdelavo osebnih podatkov bodo vsi zbrani osebni podatki, na katere se bo nanašala zahteva za izbris, izbrisani ali izvzeti iz samodejne obdelave.

 

Za to spletno stran sva odgovorna Rok in Katarina Hočevar, lahkihnog_naokrog@outlook.com

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena