Daniel in Eduardo iz Paragvaja oz Venezuele

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Spet ta Venezuela, samo še o njej govoriva, kajne? 🙂 Če je pa tako zelo podcenjena država s tako zelo prijaznimi ljudmi, večina pa v Venezueli vidi samo krizo. Kakorkoli. Nedavno sva gostila Daniela in Eduarda, po rodu Venezuelca, ki pa sedaj živita eden v Paragvaju, drugi pa v Venezueli.  Razlog za njuno pot v Evropo je bila poroka nekega prijatelja na Portugalskem, potem pa sta nadaljevala svoje potovanje malo naokoli. Daniel živi v Paragvaju in je lastnik restavracije z arepami (tipičnimi venezuelskimi “tortiljami”), Eduardo pa … hm, mislim, da prekupčuje z avtomobili 😉 Uvaža jih v Venezuelo iz ZDA in jih prodaja naprej.

Top prigoda

Daniel in Eduardo sta bila tipična Venezuelca. Počasna, ampak zabavna.  Dogovorjeni smo bili, da pri nama ostaneta eno noč, potem pa gresta naprej na Bled. Pomagala sva jima poiskati prevoz iz Ljubljane do Bleda – na avtobus naj bi šla ob 10h zjutraj. Ampak ob 10h zjutraj sta bila onedva še pri zajtrku. Poiskala sem jima naslednji avtobus, ki je šel ob 11h in jima hkrati povedala, da tudi če je v Ljubljani turobno vreme (beri: megla), je na Bledu čudovit sončen dan in da se jima res splača to izkoristiti. Šla sta v sobo za goste, da bosta spakirala svoje stvari. Okoli 11h je prišel Daniel do naju: “Razmišljal sem, da bi pustil nahrbtnik kar pri vama, pa greva mogoče samo za en dan na Bled in se zvečer vrneva. Ali pa morda eno noč prespiva in se potem vrneva po nahrbtnik, preden greva na avtobus za Benetke”

Joj, čisto razumem, da se mu ni dalo nikamor, ampak jaz pa res ne maram, če se ljudje tako premišljujejo. Če smo zmenjeni za eno noč, naj bo to ena noč couchsurfinga. No, pa tudi zvečer sva imela midva opravke, za vikend pa smučanje. Lepo sem mu povedala, da to ne bo šlo in šel je nazaj v sobo, sporočit Eduardu, da morata spakirat. Minila je še ena ura, potem še ena … ko se nista nikamor premaknila. Okoli 13h, ko se je že megla v Ljubljani razkadila, pa sta se onedva le odpravila proti Bledu. Torej natanko 3h kasneje kot smo bili domenjeni. Tipična venezuelska zadeva 🙂 Nisva bila jezna, saj naju nista motila, midva sva se predvsem zabavala ob opazovanju njune počasnosti 🙂

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena