Poročno potovanje – Vietnam + Kambodža + Tajska

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Poročno potovanje sva začela planirati najprej, preden sva uredila prijavo na upravni enoti, preden sva imela rezervirano lokacijo za “ohcet”, preden je bila izbrana obleka. Pač, vsak ima svoje prioritete in midva sva vedela, da je poročno potovanje pomembnejši izmed vseh “ceremonij” okoli poroke – za naju. Želja je bila seveda, ne bova medenih tednov preživela v kakšnem resortu, pač pa bova res potovala in videla kaj novega.

Kako sva se sploh odločila destinacijo Vietnam, Kambodža, Tajska?

Moja prva želja je bila Kostarika, vendar se je čas najinega poročnega potovanja prekrival z deževnim obdobjem tam, zato sva to misel opustila. Potem sva napisala na list papirja destinacije, ki bi nama bile zanimive, so bile finančno dosegljive in  imajo lepo, toplo vreme v začetku novembra. Med njimi so bili tudi starodavni templji Angkor v Kambodži, pa Malezija in Tanzanija z Zanzibarjem. Sledilo je še čakanje na kakšno poceni letalsko karto do katere izmed želenih destinacij. Tako sva že aprila, več kot pol leta pred poroko našla ugodno ponudbo za let do Vietnama. Vietnam je sosed Kambodži in ker ugodne letalske karte hitro poidejo, sva brez posebnih premislekov kupila vozovnici Dunaj – Ho Chi Minh City – München! In tako je bila določena najina destinacija: Vietnam in Kambodža.

poročno potovanje: Kambodža, Angkor Wat

Cilj poročnega potovanja: Angkor Wat

Verjetno se sedaj sprašujete, kje je Tajska, ki je tudi omenjena v naslovu. Poleg templjev sva želela tudi nekaj dni oddiha nekje ob morju. Kakor koli sva obračala najin plan potovanja in iskala lepe plaže, se nama nikakor ni izšlo, tako kot sva želela. Pa sem enkrat bolj za hec pogooglala malo tajske otoke blizu kamboške meje. In našla sem čudovit otok Koh Chang, lepe plaže, mirno morje, korale. Odločitve za obmorski oddih na Tajskem ni bilo težko sprejeti 🙂

rajska plaža koh chang, tajska

Čudoviti otok Koh Chang – ravno prav za malo razvajanja na poročnem potovanju

 

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena