Kje parkirati na okoliških letališčih

Skorajda dnevno se pojavlja vprašanje “Let imamo iz tega-in-tega bližnjega letališča. Kje naj tam ugodno parkiramo?” Ker sva tudi sama že velikokrat šla do številnih okoliških letališč z avtomobilom, sva v tej objavi zbrala najine nasvete, kje parkirati na okoliških letališčih.

letalo ki pristaja na plaži Dead end beach, montego bay

Na letališče z avtom ali javnim prevozom?

Prvo vprašanje, ki se pojavi, je, kako do letališča? Z avtom ali z javnim prevozom oz. raznimi prevozniki. Odločitev je seveda odvisna od vsakega posameznika. Par let nazaj je bil GoOpti tako zelo poceni, da se drugače kot z njimi sploh ni splačalo. V zadnjih letih pa so se njihove cene močno povišale, hkrati pa se pojavlja vedno več možnosti ugodnega parkiranja v bližini letališč. Zato je razmislek o načinu prevoza do letališča več kot potreben. Sploh če gre za skupino večih ljudi, se navadno že splača iti s svojim avtomobilom. Ali pa če so drugi prevozi zasedeni oz. neobstoječi, kot recimo relacija Ljubljana – Budimpešta.

par v GoOpti

Selfie iz GoOptija, ko sva odhajala v Južno Ameriko.

Kje parkirati na okoliških letališčih?

Letališče Treviso

Letališče v Trevisu je za Slovence priročno zaradi bližine in številnih ugodnih letalskih kart, ki jih ponuja Ryanair. Tako sva tudi midva že velikokrat le za nekaj evrov letela iz Trevisa po Evropi (npr Pariz, Malta, jug Italije itd). Ampak vprašanje, ki se sedaj pojavlja je, kje parkirati v Trevisu. Poznava eno brezplačno opcijo in eno plačljivo. Brezplačno se da parkirati pri trgovini z motorji Harley Davidson, ki je od letališča oddaljena približno 1km. Opozorilo: tu je smiselno parkirati za krajše dopuste. Nekaj dni še gre, če pa nameravate svoj avto tam pustiti dva tedna, pa vas bodo gotovo grdo gledali. Parkirišče je načeloma varno in zaenkrat parkiranja nihče ne omejuje. Vendar tega ne izkoriščajte pretirano, da se stvar ne spremeni.

Uradno parkirišče letališča v Trevisu, Parcheggi Aeroporto di Treviso,  pa je razdeljeno na več sektorjev. Sektor C je najcenejši in tudi najbolj oddaljen od letališke stavbe, a ni dlje kot zgoraj omenjeno brezplačno parkirišče. Potem pa je tu še novi Low Cost sektor E, ki ni več v sklopu letališča, vendar še vedno dovolj blizu, da pride v poštev. Cena slednjega je 4€ na dan, kar se nama zdi res ugodno, to da se morava pa sprehoditi to letališča pa za naju ne predstavlja težave. Nenazadnje imava pri Ryanairu skoraj vedno samo ročno prtljago.

Popotniška nahrbtnika, slamnik in Lonely planet Cyprus

Potovanje z ročno prtljago je tako enostavno

Letališče Marco Polo, Benetke

Za daljše lete midva navadno izbereva Benetke, saj so še vedno zelo blizu in ponujajo veliko ugodnih letov. Uradno parkirišče ob samem letališču Marco Polo je nekoliko dražje, zato se ga midva še nisva poslužila. V Benetkah sva uporabila Eden Parking, ki je od letališča oddaljen dober kilometer. Torej greste lahko peš ali pa uporabite tudi mestni promet. Avtobusna postaja je namreč tik pred parkiriščem, avtobus pa vas pelje direktno do letališča. Priporočajo tudi Fly Park Venecia, kjer tudi nudijo brezplačen prevoz do letališča, cena pa je primerljiva z Eden Parkingom.

Letališče Zagreb

Letališče Zagreb je tako blizu, da sva imela vedno domač prevoz do letališča. So nama pa prijatelji priporočili parkiranje pri PLESO Rooms. To je sicer neke vrste hotel, ki dovoljuje daljše parkiranje in menda nudijo tudi prevoz do letališča. Preverite.

Letališče Dunaj

S prihodom WizzAir-a in Level-a na dunajsko letališče je sedaj tudi s te destinacije vedno več možnosti za ugodno potovanje. Midva sva nazadnje letela z Dunaja na Ciper s prevoznikom Level, kjer sva za povratno letalsko karto plačala 0,02€ po osebi. Noro, kajne? 🙂 Preračunala sva si, da bo ceneje, če greva na Dunaj z avtom, ki sva ga parkirala na parkirišču Parktiger. Cena je le 5€ na dan, kar je za Dunaj res izredno poceni. Od parkirišča do letališča je treba z vlakom, vendar pa je pot res kratka – le približno 10 minut vam bo vzelo, vlaki pa vozijo res pogosto.

letalo družbe Level

Letalska družba Level, kjer so cene bile letalske karte do Cipra 0,01€

Letališče Budimpešta

Tudi v Budimpešto sva se že peljala na letališče. Za letališča, ki so tako daleč, navadno rajši vzameva javni prevoz, da se lahko med potjo še malo spočijeva. A kaj, ko je npr. GoOpti ne vozi do Budimpešte, pa tudi drugih prevoznikov ni kaj dosti. Tako sva se za na pot do Islandije usedla v avto in se odpeljala v Budimpešto. Parkirala sva na parkirišču Union Ferihegy, ki je ponujalo najboljšo ceno. Samo parkirišče pa je oddaljeno od letališča 4km, vendar zagotavljajo brezplačen prevoz do in iz letališča 24h na dan.

Letališče München

V Münchnu smo enkrat parkirali “na šverc” na parkirišču enega supermarketa 2 postaji z S-Bahnom (vlakom) stran od letališča. Ker je to precej tvegano početje, je morda bolje, če parkirate na npr. Parkservice Sky ali pa Holiday park & fly am Flughafen. Obe parkirišči ponujata za München ugodno parkiranje in prevoz do letališča. parkirišče

Letališče Ljubljana (Brnik)

Ker živiva v Ljubljani in je letališče blizu, imava navadno ta privilegij, da naju domači zapeljejo do Brnika. Ampak, kadar pa temu ni tako, pa priporočava Parking Jagodic, ki je od letališča oddaljen približno 2km. Cena je 25€ za en teden, kjer je prevoz s parkirišča do letališča že vključen v ceno.

 

Letališč v okolici Slovenije je še veliko, vendar pa nekaterih še nikoli nisva izkoristila, zato tudi nimava informacij o parkiranju. Če kdo od najinih bralcev pozna možnosti parkiranja v Reki, Trstu, Gradcu in Salzburgu ter ostalih, pa se priporočava za informacijo in jo bova dodala v to objavo.

Preberi si še

2 komentarja

Zvone 01/2020 - 13:56

Sem parkiral na parking Jagodic avto nekje sredi ničesar kamere fake nevem jaz nisem bil ravno zadovoljen bom preizkusil še druga,ker jih je kar nekaj tam okoli.

Reply
lahkihnognaokrog 01/2020 - 0:51

Hm, midva nisva imela slabe izkušnje. Če pa imate pripombe glede parkinga, pa priporočam, da jih naslovite direktno na Parking Jagodic. Bodo najlžaje posredovali, če kaj ni v redu.

Reply

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
NE ZAMUDI NOVE OBJAVE
ENKRAT NA TEDEN BOŠ DOBIL OBVESTILCE O NOVIH OBJAVAH
Pošlji
Izpišeš se lahko kadarkoli.
close-link