Malta – pregled potovanja

Zakaj sva sploh šla na Malto? A sem že povedala, da sva dala za povratno karto za oba 8€? 🙂 No, zato sva šla na Malto, ker je bila pot do tja cenejša kot pa z vlakom do Kopra! In seveda sva hotela malo pobegnit nizkim temperaturam tu pri nas in se malo pogreti na jugu Evrope.

 

Zemljevid najinega potepanja po Malti

 

1. dan: 14.1.2016
Najprej z avtom do Trevisa, tam sva poiskala brezplačno parkirišče in se malo sprehodila do letališča. Let do Malte traja 2h, ravno prav, da si malo splaniraš dan, ki je pred tabo. Pristala sva med palmami, obsijanimi z močnim soncem. Zunaj je bilo 20°C! Takoj sva se odpeljala do Vallette, glavnega mesta in ga začela peš raziskovati. Ko sva ga prehodila po dolgem in počez, sva se odpravila v mestece Qawra, kjer sva imela rezerviran apartma.
Prevoženi kilometri: 40km
Nastanitev: White Dolphin Complex, 20€ na noč za studio apartma (tu sva bivala ves čas potovanja)
2. dan: 15.1.2016
Ogled stare prestolnice Malte, Mdine, obrtniške vasice Ta Qali in potem peš do dinglijskih klifov. Na večerjo sva šla v ribiško vasico Marsaxlokk.
Prevoženi kilometri: 60km
Prehojeni kilometri: 7km
tipična ribiška ladja ima “oči”, ki ribiče pripeljejo k ulovu, Marsaxlokk
3. dan: 16.1.2016
Izlet na otok Gozo, kjer sva si ogledala glavno mesto Victoria in Azurno okno. Ko sva se vrnila nazaj na otok Malta, sva šla še v naravni rezervat L-Ghadira, kjer naj bi bivali kameleoni. Ampak na žalost so se nama vsi skrili.
Prevoženi kilometri: 60km

 

 
4. dan: 17.1.2016

 

Dan za ogled cerkva! Prva cerkev: Rotunda v mestecu Mosta. Potem je sledila še Valletta in njene cerkve. Popoldan pa sva že imela let nazaj proti Trevisu.
Prevoženi kilometri: 25km

 

 
Stroški potovanja za oba skupaj:

 

Letalska karta (Ryanair): 8€
Nastanitev: 60€
Prevozi po Malti (avtobusi in trajekt): 26,4€
Hrana: cca 40€
Jap, Malta je izven glavne sezone zelo poceni. Hkrati pa je takrat tudi dokaj bolj mirna, temperature so prijetne, razdalje na Malti pa so itak majhne, da se jo da prepotovati v parih dneh. Priporočava!
PS: kaj nama je bilo najbolj všeč, pa najdeš v temle prispevku: Najboljše z Malte

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!