Aplikacija MyPostcard – sodoben način pošiljanja razglednic

by Katarina

Ste med tistimi, ki radi pošiljajo razglednice? Marsikdo bi si mislil, da so razglednice samo še za stare ljudi. Mladi imamo pa itak Whatsapp, Instagram, Facebook in pozdrave ter kakšno fotografijo navadno pošljemo preko tega. Ampak, roko na srce, razglednice imajo svoj čar. Midva jih z veseljem pošiljava in prejemava. Nedavno sva izvedela, da obstaja aplikacija MyPostcard, s pomočjo katere lahko pošljeva personalizirano razglednico. Svojo fotografijo naložiš v aplikacijo, ki iz te fotografije in tvojega teksta naredi razglednico ter jo pošlje prijatelju domov. Zveni odlično, enostavno in izredno priročno.

spletne razglednice aplikacija MyPostcard

Razglednice, poslane preko aplikacije MyPostcard

Kako aplikacija MyPostcard sploh deluje?

Aplikacija MyPostcard je brezplačna. Naložite si jo na telefon in začnite uporabljati. V prvem koraku izbereš, kaj želiš poslati (razglednico, voščilnico itd.), v drugem koraku pa že izdelaš sprednjo stran razglednice. Za to lahko uporabiš svojo fotografijo ali pa kakšen osnutek. Nekaj najbolj osnovnih je v aplikaciji sami, nekaj pa jih ponuja npr. HI Globetrotter (slovenski spletni časopis, kjer sva tudi midva prostovoljna novinarja; klikni na povezavo, da vidiš njihove dizajne razglednic). V naslednjem koraku napišeš tekst, izbereš pisavo in njeno velikost, potem dopišeš naslovnika in na koncu plačaš. Plačilo je možno z vsemi kreditnimi karticami in ga lahko opraviš vsakič posebaj ali pa enkrat naložiš v aplikacijo določeno vsoto in se ti počasi odšteva od tega. In to je to. Stvar petih minut in razglednica je poslana!

ženska s telefonom fotografira gore

Narediva fotko, aplikacija MyPostcard pa jo pošlje kot razglednico

Aplikacija MyPostcard – kakšne so prednosti?

Enostavnost

Zakaj je aplikacija MyPostcard tako super? Nama je všeč predvsem zato, ker je izredno priročna. Namreč,pogosto se nama zgodi, da razglednic sploh ni več na prodaj (ali pa jih midva pač ne najdeva). Npr. zadnji dan sva na potovanju, peljeva se že domov in se spomniva, da bi pa tistemu staremu stricu res morala poslati razglednico. Kje naj jo kupiva?! Razglednico in znamko bova potrebovala! Itak nimava časa ali pa tudi priložnosti ne več, da bi vse to uredila. Seveda pa imava ogromno fotografij s potovanja. Preprosto izbereva eno in jo preko aplikacije pošljeva stricu. Lahko, da jo bo dobil, še predenj bova midva prišla domov.

Personalizirane razglednice

Za naju je glavna prednost te aplikacije ravno ta, da lahko uporabiva najine fotografije. Včasih je to res samo fotografija, spet drugič pa iz fotografije narediva voščilnico. Recimo, ko sva bila za božične praznike v Južni Ameriki, sva iz najine fotografije, na katero sva samo dopisala “Srečno 2019”, naredila božično-novoletno voščilnico in jo poslala domačim. Podobno sva potem storila še za vse rojstne dneve najinih domačih in vsi so bili vedno presrečni. Veseli, da naju vidijo vsaj na razglednici in navdušeni nad pokrajino, ki jo je razglednica prikazovala.

Razglednica novo leto 2019

Hitro in ugodno pošiljanje

Razglednice, oddane preko MyPostcard, so poslane iz Nemčije. To pomeni, da pridejo v Slovenijo bistveno hitreje kot pa razglednice z drugega konca sveta (če le-te sploh pridejo). Midva sva to aplikacijo največ uporabljala ravno v Južni Ameriki, kjer je pošta v večini držav precej dvomljivega porekla. Številni popotniki so se namreč pritoževali, da njihove razglednice niso nikoli prispele domov. Po drugi strani, pa tudi sama pot iz Južne Amerike traja kar nekaj časa. Razglednice poslane preko aplikacije pa so bile navadno v treh dneh že pri naslovniku.

PREBERI ŠE  Spodnje perilo za tiste dni v mesecu - za popotnice in športnice

Tudi cena razglednic je dokaj ugodna. Trenutno je najcenejša razglednica 2,2€, kar je bistveno manj kot pa recimo nakup razglednice in znamke. Spomnim se, da sem iz Ekvadorja pošiljala razglednico. Samo poštnina (znamke) je bila 3 USD. Seveda je ta strošek odvisen od vsake države posebaj. Recimo v Tuniziji so cene čisto drugačne in je bila razglednica 0,08€, znamka pa 0,57€. S kodo “HIGlobetrotter” lahko svojo prvo razglednico iz aplikacije MyPostcard pošlješ brezplačno. 😉

voščilnica za rojstni dan

Za naju se je aplikacija MyPostcard izkazala za izredno uporabno. Če pa vas zanima, katere še ostale aplikacije uporabljava na potovanju, pa poglej objavo: Najbolj uporabne aplikacije za potovanje

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena