Pregled leta 2016 – noro in nepozabno

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Waw! Kakšno leto je za nama! Noro in nepozabno. Po navadi ne delava velikih načrtov kar se tiče potovanj. Itak sproti vidiva, koliko časa in denarja imava in za kam so na voljo poceni (letalske) karte. Za letos sva vedela le eno: želiva si v Afriko na safari. Ampak dejansko sva potovala veliko več, vse na račun izredno poceni kart, ki sva jih uspela dobili. Vse se je začelo s smešno poceni kartami do Malte …

moški in ženska na Rtu dobrega upanja

Vesela do neba. Afrika je zakon. Rt dobrega upanja, Južna Afrika

Pregled leta 2016

JANUAR

Lani novembra je imel Ryanair akcijo Black Friday, kjer je bilo na voljo nekaj kart za 2€. In midva sva bila dovolj hitra, da sva dobila povratno karto iz Benetk do Malte za vsega skupaj pičle 4€! Jupi! Torej, januarja sva šla na Malto, se malo pogret od naše zime.

moški in ženska v palerinah pred Azurnim oknom

Azurno okno na otoku Gozo sva doživela v vetru in dežju

FEBRUAR

Zimo je treba izkoristiti, zato sva februarja hodila smučat – najrajši imava Vogel oz. hribolazila po zasneženih gorah. Na blogu je zapis o vzponu na Kamniško sedlo. Blog pa je v tem zimskem času dobil novo obliko, kakršno lahko vidite sedaj.

moški in ženska ob slovenski zastavi, v ozadju Brana. Kamniško sedlo

Na vrhu Kamniškega sedla (1904m)

MAREC

Nestrpno sva že pričakovala pomlad in da bi jo doživela še malo prej, sva se za vikend odpeljala v Italijo. Obiskala sva mestno državico San Marino ter okoliške italijanske vasice.

Palazzo Publico, palača s stolpom v italijanskem stilu

V San Marinu je bil še sneg, spodaj v dolini (na ravnini) pa so že cvetela prva drevesa.

APRIL

Še vedno mi je ostalo nekaj lanskega dopusta in za prvomajske praznike sva šla spet na jug. Tokrat raziskovat nam neznane, ampak relativno bližnje kraje: Kosovo in Albanijo, kjer sva se 1. maja že kopala v Jonskem morju. Na poti pa sva si pogledala še mesto Beograd.

ženska v kopalkah na plaži v Albaniji

Poglej to barvo vode! Albanija za prvega maja

MAJ

Že tradicionalno si maja vzameva nekaj dni zase, za naju in greva na Mirenski Grad. Na poti do tja pa sva se ustavila še v Štanjelu. Najboljše sadje je narabutano, kajne? Midva sva jedla odlične narabutane češnje v tamkajšnjem Ferrarijevem vrtu. Konec meseca pa je Rok izkoristil zapoznelo rojstnodnevno darilo in se udeležil panoramskega poleta nad Julijskimi Alpami.

pogled skozi tunel na kamnito cerkev, vas Štanjel

Štanjel

JUNIJ

Spet sva uspela dobiti izredno poceni karte. Tokrat za avtobus iz Benetk do Rima – cena povratne karte 2€! Noro, kajne? Ker je leto 2016 tudi sveto leto, sva izlet izkoristila za ogled številnih bazilik in cerkvav Vatikanu in Rimu. Za konec pa se podala še do vulkanskega jezera Lago Albano.

rimski amfiteater kolosej

Večno mesto Rim

Konec junija sva se za krajši čas tudi ločila, saj sem se odpravila na izmenjavo v Krakov na Poljsko. Rok pa je potem sam šel za izlet v Dachau, ki sva ga organizirala za okroglo obletnico njegovih starih staršev.

JULIJ

Najprej sem sama raziskovala svojo novo državo in se odpravila v Wroclaw iskat palčke ter v Auschwitz, potem pa se mi je za dva tedna pridružil še Rok. Takrat sva naredila izlet na sever Poljske do njihovih premikajočih sipin, spet drugič pa sva hribolazila po slovaških gorah.

oranžna sipina na severu Poljske

Ali bi uganili, da je to na Poljskem? Ja, to je Słowinski nacionalni park.

AVGUST

Rok ter moji starši in sestri(ci) so me spet obiskali v Krakovu. Tokrat smo raziskovali samo mesto Krakov in Bledowsko puščavo, ki je nastala zaradi človeškega vpliva. Konec meseca sva s sestro potovali še do Varšave, nato pa je sledil vikend v Sloveniji.

grad Krakov obsijan z večerno svetlobo

Grad Wawel, Krakov

SEPTEMBER

Moja izmenjava se je v septembru zaključila. Domov sem prišla ravno za en teden, nato pa smo že odpotovali na dolgo pričakovano potovanje na jug Afrike. Začeli smo s safarijem v čudovitem parku Kgalagadi na meji med Južno Afriko in Bocvano …

žirafa v Afriki, park Kgalagadi, JAR

Končno sva dočakala safari. Bilo je noro!

OKTOBER

Naše potovanje po jugu Afrike smo nadaljevali z odkrivanjem gorske državice Lesoto. Nato je sledilo še več safarijev v Južni Afriki in Svaziju, zaključili pa smo v hipsterskem Cape Townu. Noro in nepozabno potovanje s super družbo.

Cape Town panorama

Panoramski pogled na Cape Town s Signal Hill griča

NOVEMBER

Novembra sva počivala od potovanja in uživala v preostanku jesenskih barv v naših gozdovih.

PREBERI ŠE  Težko je bit originalen (kopiranje pri bloganju)

DECEMBER

S potovanji še nisva zaključila. Predbožično vzdušje sva šla okušat v nemško mesto Ulm, ki je na meji med Bavarsko in Baden-Würtenbergom. Če nam bo vreme in zdravje naklonjeno pa bova silvestrovala na eni prav posebni lokaciji 😉

ulm, katedrala z najvisjim zvonikom na svetu

Ulmu dominira gotska katedrala, imenovana Münster

Update: Silvestrovala sva v bivaku pod Skuto in bilo je noro!

Kaj lahko sploh še rečeva po vsem tem? Hvala! Hvaležna sva, da sva si lahko vse to privoščila, da nama je služilo tako zdravje kot tudi finance. Seveda sva pri vseh teh potovanjih izredno varčna. Najin moto je: manj ko zapraviva, več oz. dlje lahko s privarčevano vsoto potujeva. Letos sva naštela kar 64 popotniških dni in zapravljenih približno 2000€ na osebo. Naj bo še naslednje leto tako!

moški in ženska na razgledni točki nad Rimom

Leto 2016 je bilo v znamenju izredno poceni kart: 4€ povratna do Malte, 2€ do Rima, 330€ do Južne Afrike …

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena