Pregled leta 2016 – noro in nepozabno

Waw! Kakšno leto je za nama! Noro in nepozabno. Po navadi ne delava velikih načrtov kar se tiče potovanj. Itak sproti vidiva, koliko časa in denarja imava in za kam so na voljo poceni (letalske) karte. Za letos sva vedela le eno: želiva si v Afriko na safari. Ampak dejansko sva potovala veliko več, vse na račun izredno poceni kart, ki sva jih uspela dobili. Vse se je začelo s smešno poceni kartami do Malte …

JANUAR

Lani novembra je imel Ryanair akcijo Black Friday, kjer je bilo na voljo nekaj kart za 2€. In midva sva bila dovolj hitra, da sva dobila povratno karto iz Benetk do Malte za vsega skupaj pičle 4€! Jupi! Torej, januarja sva šla na Malto, se malo pogret od naše zime.

Azurno okno na Malti sva doživela v vetru in dežju

FEBRUAR

Zimo je treba izkoristiti, zato sva februarja hodila smučat – najrajši imava Vogel oz. hribolazila po zasneženih gorah. Na blogu je zapis o vzponu na Kamniško sedlo. Blog pa je v tem zimskem času dobil novo obliko, kakršno lahko vidite sedaj.

Kamniško sedlo, 1876m

MAREC

Nestrpno sva že pričakovala pomlad in da bi jo doživela še malo prej, sva se za vikend odpeljala v Italijo. Obiskala sva mestno državico San Marino ter okoliške italijanske vasice.

San Marino v zgodnji pomladi. Na vrhu sanmarinskega griča je bil

ponekod še sneg, spodaj pa so že cvetela drevesa

APRIL

Še vedno mi je ostalo nekaj lanskega dopusta in za prvomajske praznike sva šla spet na jug. Tokrat raziskovat nam neznane, ampak relativno bližnje kraje: Kosovo in Albanijo, kjer sva se 1. maja že kopala v Jonskem morju. Juhej!

Poglej to barvo vode! Kristalno čisto turkizno Jonsko morje.

MAJ

Že tradicionalno si maja vzameva nekaj dni zase, za naju in greva na Mirenski Grad. Na poti do tja pa sva se ustavila še v Štanjelu. Najboljše sadje je narabutano, kajne? Midva sva jedla odlične narabutane češnje v tamkajšnjem Ferrarijevem vrtu. Konec meseca pa je Rok izkoristil zapoznelo rojstnodnevno darilo in se udeležil panoramskega poleta nad Julijskimi Alpami.

Obisk Štanjela priporočava spomladi, ko je sezona češenj 😉

JUNIJ

Spet sva uspela dobiti izredno poceni karte. Tokrat za avtobus iz Benetk do Rima – cena povratne karte 2€! Noro, kajne? Ker je leto 2016 tudi sveto leto, sva izlet izkoristila za ogled številnih bazilik v Vatikanu in Rimu, za konec pa se podala še do vulkanskega jezera Lago Albano.

Konec junija sva se za krajši čas tudi ločila, saj sem se odpravila na izmenjavo v Krakov na Poljsko. Rok pa je potem sam šel za izlet v Dachau, ki sva ga organizirala za okroglo obletnico njegovih starih staršev.

Večno mesto Rim. Vedno lepo, vedno navdihujoče.

JULIJ

Najprej sem sama raziskovala svojo novo državo in se odpravila v Wroclaw iskat palčke ter v Auschwitz, potem pa se mi je za dva tedna pridružil še Rok. Takrat sva naredila izlet na sever Poljske do njihovih premikajočih sipin, spet drugič pa sva hribolazila po slovaških gorah.

Težko verjeti, ampak tole je Poljska!

AVGUST

Rok ter moji starši in sestrici so me spet obiskali v Krakovu. Tokrat smo raziskovali samo mesto Krakov in Bledowsko puščavo, ki je nastala zaradi človeškega vpliva. Konec meseca sva s sestro potovali še do Varšave, nato pa je sledil vikend v Sloveniji.

Nikoli si nisem mislila, da bom živela na Poljskem, ampak priznam,

Krakov je pa prav lepo in prijetno mesto

SEPTEMBER

Moja izmenjava se je v septembru zaključila. Domov sem prišla ravno za en teden, nato pa smo že odpotovali na dolgo pričakovano potovanje na jug Afrike. Začeli smo s safarijem v čudovitem parku Kgalagadi na meji med Južno Afriko in Bocvano …

Končno sva dočakala safari. Bilo je noro!

OKTOBER

… nadaljevali pa smo s hribolazenjem v Lesotu, še več safarijev v Južni Afriki in Svaziju in zaključili v hipsterskem Cape Townu. Noro in nepozabno potovanje s super družbo!

Sončni zahod v Cape Townu

NOVEMBER

Novembra sva počivala od potovanja in uživala v preostanku jesenskih barv v naših gozdovih.

DECEMBER

S potovanji še nisva zaključila. Predbožično vzdušje sva šla okušat v nemško mesto Ulm, ki je na meji med Bavarsko in Baden-Würtenbergom. Če nam bo vreme in zdravje naklonjeno pa bova silvestrovala na eni prav posebni lokaciji 😉

Ulmski ponos – najvišja cerkev na svetu

Update: Silvestrovala sva v bivaku pod Skuto in bilo je noro!

Kaj lahko sploh še rečeva po vsem tem? Hvala! Hvaležna sva, da sva si lahko vse to privoščila, da nama je služilo tako zdravje kot tudi finance. Seveda sva pri vseh teh potovanjih izredno varčna. Najin moto je: manj ko zapraviva, več oz. dlje lahko s privarčevano vsoto potujeva. Letos sva naštela kar 64 popotniških dni in zapravljenih približno 2000€ na osebo. Naj bo še naslednje leto tako!

Leto 2016 je bilo v znamenju izredno poceni kart: 4€ povratna do Malte, 2€ do Rima, 330€ do Južne Afrike …

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!