Izlet v Rim za 1€?! Grevaaaaaa!

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Tako kot naslov se je nekako glasil telefonski klic: “Rok, karte za Rim so po 1€ v eno smer, a greva?! 4 dni Rima, 2 dni dopusta, pejva, prosiiiim!” In čez 5 minut so bile karte rezervirane. Plačilo? 4,5€ za dve povratni karti za Megabus iz Benetk v Rim (2€ povratna po osebi in 0,5€ strošek rezervacije). Še en spontan in izredno poceni dopust po zaslugi spletne strani Izlet na dlani, ki take akcije posreduje med nas, laike.

megabus, moder avtobus

Megabus, ki naju je za 1€ pripeljal iz Benetk do Rima

Izlet v Rim za 1€

Kako iz Ljubljane do Benetk?

Do Benetk sva šla s svojim avtomobilom, ga parkirala na Pes.co parkingu za 20€ za vse 4 dni in potem z mestnim avtobusom do centra mesta, kjer naju je čakal avtobus do Rima. Ker na avtobusu človek ni tako omejen z velikostjo in težo prtljage, sva s seboj vzela še rolerje in tako privarčevala še na javnem prevozu po Rimu.

Prenočišče v Rimu

Da bi bil izlet v Rim res poceni, sva si poiskala nastanitev s pomočjo couchsurfinga in tako 3 noči spala zastonj, hkrati pa še spoznala dva super domačina, ki sta nama tudi pomagala pri načrtovanju ogledov v Rimu. Sicer sva bila nekoliko ven iz mesta, a se je vseeno splačalo. Vlak do Rima stane le 1,5€ za prevoženih 20km.

skupina mladih. Dva sta v rolerjih

Najina gostitelja v Rimu

Ogledi v Rimu

Posebnih želja glede ogledov v Rimu tudi nisva imela, saj sva bila oba že večkrat tam in sva glavne znamenitosti že videla. Želela sva le pojesti kakšen res dober “gelato”, prisostvovati papeževi maši na Trgu sv. Petra v Vatikanu in priti v notranjost Koloseja. In vse sva uspela uresničiti. Katere so najine top znamenitosti Rima, pa si preberi v objavi tule: Najboljših 5 iz Rima.

Strošek izleta v Rim

Koliko sva torej zapravila v Rimu? (cene so za oba skupaj)

  • javni prevoz: 35€ (vlak od nastanitve do mesta plus ena dnevna karta za metro, ker je deževalo)
  • hrana: 35€
  • vstopnina v Kolosej: 19,5€
  • prevoz do Rima: 4,5€ (Megabus) + 9€ (mestni avtobus v Benetkah) + 20€ (parkirišče v Benetkah)

Kaj je nauk tega? Vsak lahko potuje! Ugodnih ponudb je res ogromno, človek mora biti samo iznajdljiv, da jih najde in prilagodljiv, da jih lahko izkoristi. Midva zadnja leta izjemno uživava in si privoščiva res veliko izletov in potovanj po zelo nizkih cenah.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena