Gorski raj: Naravni rezervat Malolotja

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Naravni rezervat Malolotja oz. Malolotja Nature Reserve se nahaja na severu majhne afriške države Svazi (po novem se imenuje eSwatini). Jug Svazija (npr. park Hlane) je bil čisto suh in zato precej turoben. Tukaj pa je vse zeleno, številni grički, poraščeni s svetlo zeleno, mehko travo … Bilo je naravnost čarobno!

Kdorkoli bo hodil po majhni afriški državi imenovani Svazi, mora NUJNO v Malolotja Nature Reserve.

večer v Malolotja

Večerno sonce v Malolotja Natural Reserve

Malolotja v fotografijah

Narava tu je idilična: zeleni grički do koder seže pogled, okrogli balvani, ki naključno ležijo okoli, antilope vrste blesbok, zebre, ki se prosto pasejo naokoli, gorske rožice, slapovi, mir … Nimam besed, da bi opisala to lepoto, naj fotografije naredijo svoje:

 

Osnovne informacije

Vstopnina v rezervat Malolotja stane 30 emalangenijev na dan, kar je približno 2€. Ceste v parku so samo za terenska vozila. Možnosti izletov pa so neskončne: od 3-urne krožne ture do 90m visokih slapov Malolotja, ali 3-urne ture (v eno smer) do “potholes” – naravnih bazenčkov z vodo, pa do večdnevnih pohodov. Nas je iz parka pregnalo slabo vreme in pomanjkanje časa, a če se kdaj vrneva v Svazi, bova v Malolotji gotovo preživela vsaj 3 dni.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena