Najboljši najem avtomobila do sedaj: Toronto, Kanada

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

V Torontu sva bila pravzaprav le v tranzitu, ko sva se vračala z Jamajke nazaj domov. A ta tranzit je bil dolg kar 21h in odločila sva se, da ga bova dobro izkoristila. Zamislila sva si izlet do Niagarskih slapov!

Za največjo fleksibilnost sva rezervirala avto in sicer kar preko spletne strani billiger-mietwagen, ki se je izkazala za najcenejšo. Za enodnevni najem Toyote Yaris (ali nečesa podobnega) sva odštela 33€. Dejanski ponudnik avtomobila pa je bila nato kanadska agencija Discount Car.

Nasmejana ženska ob niagarskih slapovih

Katarini se smeji: kako dobro sva izkoristila tale prestop.

Prevzem na letališču, ki to ni

Ko sva pristala na letališču v Torontu, sva ugotovila, da rent-a-car agencija Discount Car sploh nima pisarne na letališču – kljub temu, da se tako promovirajo. Dejansko imajo poslovalnico približno 10 km stran. “Ah”, sva si mislila, “so se že začele težave”. Iz terminala 1, kjer sva pristala, sva morala z letališkim vlakcem do terminala 3 (10 minut vožnje), tam poiskati telefonsko govorilnico in poklicati agencijo. Trajalo je še nadaljnih 20 minut, da so naju prišli iskati in naju odpeljali do njijhove poslovalnice.

Naj povem, da sva imela pred tem na Jamajki relativno slabo izkušnjo z najemom avtomobila. Za okoli 45€ na dan sva dobila tako zelo razmajan avto – Nissan Micro, da sva jo po 2 dneh peljala nazaj in zahtevala nekaj drugega, varnejšega. Pa tudi tisti drugi avto ni bil bistveno boljši. Zato tudi v Kanadi nisva pričakovala nič posebnega pri najemu avtomobila, sploh pa, ker sva plačala za najmanjši avto, kar jih imajo.

SUV GMC na gozdni potki v kanadi

Najin lepotec za en dan – najem avtomobila Toronto

Problem, ki se je rešil več kot odlično

V poslovalnici se je pogovor začel nekako takole: “Pozdravljena.” … (pregleduje dokumentacijo) … “Imamo problem. Tako majhnega avta pri nas sploh nimamo”. “Ojej, spet komplikacije”, sva si mislila. Gospod za pultom pa je nadaljeval: “Kot nadomestilo vama ponudim free upgrade. Dal vama bom SUV avto, čisto novega GMC Terrain, s pogonom na vsa 4 kolesa, ki ima le 2000km”. Waw, tole se je obrnilo pa čisto v drugo smer, kot sva pričakovala!
Gospodič nama je ponudil enako ceno, enako visok depozit, kot če bi najela Yarisa, le da sva za pičlih 33€ dobila super duper avto. Kot rečeno, čisto nova mrcina, ogromen avto, avtomatik – in to tak, ki sploh nima prestavne ročice, pač pa le gumbke: enega za Drive, enega za Reverse in enega za Park. Pa streha se mu je odpirala, pa usnjene sedeže z ogrevanjem je imel, pa vgrajeno navigacijo … da o konjskih močeh in pospeških sploh ne govorim!

Rok ob GMC SUV najetem avtomobilu za izlet do Niagarskih slapov med prestopom v Tornontu. najem avtomobila toronto

Kaj se nama je dobro zdelo, da sva se okoli vozila s temle velikanom 🙂

GMC na preiskušnji

Čisto navdušena sva se odpeljala proti Niagarskim slapovom. Rok je užival v vožnji po prazni cesti sredi noči in tudi že uspel preiskusiti pospeške in hitrost najine mrcine. Mene pa so udobni in ogrevani sedeži tako lepo uspavali, da sem se v 1,5-urni vožnji bolj spočila, ko pa prej tekom 8h potovanja z letalom.

Žal avtomobila nisva uspela stestirati na kakšnem konkretnem terenu, da bi 4-pogon dejansko uporabila. Sva bila pa navdušena, da kljub velikosti in moči avto sploh ne porabi tako veliko bencina. Pa seveda udobje in vgrajena navigacija sta naju čisto navdušili. Imela sva ga le en dan, ravno prav, da naju je avto malo pocrkljal po tisti slabi izkušnji z Jamajke.

moški za volanom avtomobila GMC, ki je bil najboljši najem avtomobila v Torontu

Navdušen šofer

Tudi ob vrnitvi avtomobila ni bilo nobenih težav. Hitro smo pogledali avto in že so sprostili depozit s kreditne kartice. Prijazen azijski kanadčan pa naju je odpeljal nazaj do letališča.

PREBERI ŠE  Recept: poutine (pečen krompir s sirovo omako), Kanada

K najinemu navdušenju gotovo pripomore nekoliko slabša izkušnja najema avta na Jamajki, ampak tudi vseeno sva res navdušena nad agencijo Discount Car. Super zaposleni, prijazni in korektni, pa še tako dober avto so nama dali. Ni da ni. Pa brez skrbi, tole ni reklama 🙂 To je čisto in samo najina izkušnja super najema avtomobila.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog