Recept: Ocvrte in pečene banane – Svazi

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Afrika je že stereotipno kontinent banan in zato ni nič čudnega, če so le-te pogosta sestavina afriških jedi. Preprosta, a odlična sladica so tudi pečene banane, za malo bolj zahtevne okuse pa so tu ocvrte banane s kumino. Midva sva najboljše pečene banane jedla v restavraciji eDlandleni (ki je podrobno opisana v objavi tule) v Svaziju.

pečene banane

Ocvrte banane kot sladica v restavraciji eDlandleni, Svazi

Recept: Ocvrte banane

SESTAVINE:

  • 2 banani
  • 1 jajce
  • 2 čajni žlici kumine v prahu
  • 2dL olja za cvrtje

Postopek za ocvrte banane:

Jajce razžvrkljaj skupaj s kumino. Banane nareži na kolobarje in jih pomoči v jajce. V visoki, ozki posodi segrej olje. Ko je res vroče, vanj položi bananine kolobarje, a samo za trenutek! Toliko, da zacvrči, obrni banano okoli, spet zacvrči in potem hitro ven iz olja. Tako ocvrto banano odloži na papirnato brisačo, ki vpije odvečno maščobo. Nato pa še tople banane postrezi.

ocvrte banane

Najine ocvrte banane (oblika nama ni ravno najboljše uspela)

Recept: Pečene banane

SESTAVINE:

  • 2 banani
  • žlica olja
  • žlica medu, agavinega sirupa, javorjevega sirupa ipd

Postopek za pečene banane:

Banani prereži po dolgem na polovice. V ponvi segrej olje, gor položi banane in jih na hitro popeci – le toliko, da se banane malo zmehčajo na spodnji strani, zgoraj pa naj bodo še “surove”, trde. Ko postrežeš, jih prelij z medom ali kakšnim sirupom.

Tale zadnja varianta je najina najljubša in najhitreje pripravljena sladica

pečene banane

Najine pečene banane

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena