Recept: Sacher torta – Avstrija

Ko greš na Dunaj, moraš poskusiti dve stvari: ogromen dunajski zrezek v restavraciji Figlmüller in original Sacher torto v Sacher hotelu. Ker imam rada sladko, sem se doma lotila eksperimentiranja s peko torte. Ne rečem, da je taka kot na Dunaju, je pa dobra 🙂 Spodaj vam predstavljam recept za Sacher torto ala Katarina.
Sacher torta iz Sacher hotela

Original Sacherca

SESTAVINE:
Za biskvit:
  • 150g masla
  • 15g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 150g jedilne čokolade
  • 6 jajc
  • 150g moke
  • 20g kakava
  • ena žlička pecilnega praška
Za kremo in obliv: 
  • 2dL breskovega kompota
  • 200g marelične marmelade
  • 100g jedilne čokolade
  • 2dL sladke smetane
Za testo najprej 4 jajca loči na beljake in rumenjake. Iz beljakov in 75g sladkorja stepi trd sneg. Nato v drugi posodi penasto umešaj maslo in med mešanjem postopoma dodaj 75g sladkorja in vanilin sladkor. Čokolado stopi in jo počasi vlij v nastajajočo mešanico. Dodaj še rumenjake in preostali 2 jajci ter še par minut stepaj pri najvišji hitrosti. Ločeno zmešaj moko, kakav in pecilni prašek. Ko imaš vse to pripravljeno, vse tri mešanice nežno zmešaj v enotno maso, ki jo vliješ v pekač in pečeš pri 180°C približno 35 minut.
Ko je torta pečena in ohlajena, jo prerežeš na dve plasti. Breskov kompot nekoliko razredčiš z vodo in z njim namočiš obe plasti torte. Prav tako obe plasti torte premažeš z marmelado, nato pa ju sestaviš tako, da je marmeladni del in v sredini torte in na vrhu. Jedilno čokolado in 2 žlici smetane stopiš in z njo preliješ torto. Počakaš, da se preliv strdi, nato pa postrežeš s stepeno sladko smetano.
domača sacher torta

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. S to torto sem se Roku prikupila za njegov 17. rojstni dan 😉

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!