Recept: Pad Thai – Tajska

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Predstavljam vam recept za verjetno najbolj znano tajsko jed: Pad Thai. Midva sva to lahko hrano na Tajskem jedla kadar se je le dalo. V vročem podnebju je ravno prava, saj te nasiti, hkrati pa ti ne pusti tistega težkega občutka v želodcu.

pad thai

Pad thai, njami!

Recept: Pad Thai

SESTAVINE za 4 osebe:

  • 250g širokih riževih rezancev
  • 3 žlice olja (najboljše je arašidovo, čisto v redu pa se obnese tudi olivno)
  • 3 stroke česna
  • 2cm ingverja
  • čajna žlička čilija v prahu
  • 200g na kocke narezanega piščančjega fileja
  • eno malo čebulo
  • 200g mešane zelenjave: korenje, koleraba, cvetača, paprika, buč(k)a …
  • 2 žlici ribje omake (fish sauce, dobi se v večjih InterSparih)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici sladkorja
  • sok ene limete
  • jajce
  • 100g zdrobljenih arašidov
  • 50g kalčkov

Nasvet glede “eksotičnih” sestavin: večino teh se dobi v večjih trgovinah, npr InterSpar ali Mercator, lahko pa tudi v Lidlu, kadar imajo azijski teden.

Postopek za Pad Thai

Riževe rezance skuhaj v slani vodi in odcedi. V voku (ali na veliki ponvici) na olju prepraži na drobno narezan česen in ingver. Dodaj piščančje meso in čili. Malo pokuhaj, da meso postane belo. Dodaj na trakce ali kocke narezano zelenjavo, pokrij in kuhaj, dokler se zelenjava ne zmehča. Občasno premešaj in po potrebi dolij malo vode (le, če se ti žge!). Ko je zelenjava kuhana, dodaj odcejene rezance, jih vmešaj med nastajajočo jed in malo pokuhaj. Vmes pripravi omako: v posebni skledčki zmešaj sladkor, ribjo omako, sojino omako in limetin sok. Prelij rezance in premešaj, da se omaka porazdeli po jedi. Čisto na koncu prelij še s stepenim jajcem in polovico zdrobljenih arašidov in kuhaj dokler jajce ne zakrkne. Sedaj je jed končana. Pred serviranjem Pad Thai potresi s kalčki in preostalimi arašidi ter postrezi.

Ni zahtevno, je pa odlično!

recept za pad thai

Najin pad thai

Komentiraj

Lahkih nog naokrog