Recept: bananin kruh – Jamajka

Jamajka ima zares odlično hrano. Najbolj poznan je verjetno jamajški “jerk-chicken”, piščanec pečen v posebni marinadi, a mene je veliko bolj navdušil bananin kruh. Zame je to tista prava Jamajka, kjer kar začutiš karibske ritme, vonjave, zvoke in okuse. Z vsakim grižljajem znova in znova.

Sestavine:

  • 250g moke
  • 1 zavoj pecilnega praška
  • 500g zelo zrelih banan
  • 125g masla
  • 100g sladkorja
  • 1 jajce
  • malo soli
  • polovica muškatnega oreščka, naribanega
  • 100g drobljenih orehov

Maslo naj bo sobne temperature, ko ga penasto umešaš s sladkorjem. Nato dodaj jajce in dobro stepi. V ločeni skledi zmešaj moko, pecilni prašek, sol in muškatni orešček. Na krožniku zmečkaj banane. Sedaj nežno zmešaj vse tri mase, da nastane lepljivo testo. Dodaj še orehe in nežno premešaj. Testo za bananin kruh daj v podolgovat namaščen pekač in ga peci približno 1h pri 180°C. Ko je pečen ga zvrni na pladenj in počakaj, da se ohladi. Postrežeš lahko s sladoledom ali pa ponudiš kot samostojno sladico.

 

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!