Recept: Masleni piškoti – Danska

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Adventni in božični čas je za naju obdobje peke piškotov. Ko sva razmišljala, kaj bi letos spekla, sem se spomnila na danske maslene piškote, ki sem jih iz Kopenhagna prinesla kot darilo svoji sestri, potem pa jo prepričala, da jih takoj odpre – zato, da sem jih jaz lahko poskusila 🙂 Bili so tako dobri, da sem si takoj rekla “To moram pa še sama speči!” In tako sem se jih pretekli vikend končno lotila. Danski masleni piškoti so enostavni za pripravo in okusni.

božični piškoti - danski masleni piškoti

Danski masleni piškoti

Recept: masleni piškoti z Danske

SESTAVINE:

  • 2 stroka vanilje
  • 100g sladkorja v prahu
  • 125g masla
  • 210g moke
  • 1 jajce

Vaniljeva stroka z ostrim nožem prereži po dolžini in razpolovi. S konico noža spraskaj vanilijo iz stroka in semena zmešaj s sladkorjem v prahu. Nastali mešanici primešaj zmehčano (a ne stopljeno!) maslo, moko in razžvkljano jajce. Z rokami zgneti v nežno, a rahlo lepljivo testo. Daj ga na hladno za približno 30 minut. Pečico segrej na 200°C. Testo daj v dresirno vrečko oz. aparat za brizganje in z zvezdastim nastavkom oblikuj majhne prestice. Piškote daj v ogreto pečico in peci približno 10 minut.

danski masleni piškoti

Danski piškoti so pripravljeni za obdarovanje

Enostavno in odlično, to je to, to so danski masleni piškoti. Če so pravilno narejeni bodo precej trdi, hkrati pa se bodo v piškotih videle črne pikice – vanilijeva semena.

Piškoti so kar dolgo obstojni, če so v zaprti posodi in so tako tudi idealni za božična darila 😉

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena