Najbolj nevarna država na svetu – tja odhajava!

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Septembra je Svetovni ekonomski forum (World Economic Forum) objavil seznam najnevarnejših držav za turiste. In veste katera država se je znašala na 3. mestu? Najina naslednja destinacija, za kamor imava karte že kupljene!!! Ups, ane. Pa sva šla za foro razmišljat, da bi iz te države šla še kam naokoli, pogledat katero izmed sosed. In glej ga zlomka, tudi vse sosednje države so na seznamu – sicer šele na 9. in 16. mestu, ampak vseeno … trojni ups! 🙂 Torej, katera je ta najbolj nevarna država?

Najbolj nevarne države na svetu

O katerih državah govoriva? A ni že jasno? Odpravljava se v Srednjo Ameriko, kjer se bova potikala po državici Salvador, potem pa šla še v Gvatemalo. No, in ravno Salvador je trenutno država z največjim številom umorov na letni ravni, prehiteli so celo zloglasni Honduras in Venezuelo! V Salvadorju beležijo v povprečju kar 90 umorov na 100 000 prebivalcev. Za primerjavo: v Gvatemali je številka 38 umorov na 100 000 prebivalcev, medtem ko je npr. v ZDA 4/100 000 (itak, ko imajo pa toliko strelskih pohodov), v večini Evropskih držav pa smo pri 1/100 000.

Namig za najino naslednje potovanje sva objavila na Facebooku že kakšen mesec nazaj.

Če pogledamo še bolj natančno, najdemo na internetu informacije, da je San Salvador, glavno mesto Salvadorja, najbolj “smrtonosno” mesto, saj beleži kar 138 umorov na 100 000 prebivalcev. Pa sva mislila, da sva bila v Južni Afriki v najbolj nevarnih krajih. Ampak Cape Town in Johannesburg imata kar polovico manj umorov.

A vas je že kaj strah? Naju malo je, ampak je itak po navadi tako, da se te stvari dogajajo med tolpami in policijo, turisti pa so redko tarča oboroženih napadov. Zato se načeloma ne sekirava in zaupava v svojo in božjo previdnost 🙂 Verjetno najbolj skrbi najine (stare) mame. Že tako so panične, ko pa bodo prebrale tole objavo, pa jih bo najbrž kap! Ampak takrat bova midva že na letalu 😉 Držite pesti, da se srečno vrneva 😉

moški s surfom ob sončnem zahodu

Surferska plaža El Tunco v Salvadorju

Zakaj torej greva v Salvador in Gvatemalo?

Aja, drugače ima Salvador najboljše valove za surfanje, Gvatemala pa ogromno vulkanov. Našla sva tudi nekaj lepih plaž, čudovitih slapov in tropskih deževnih gozdov. Spremljajte najin Facebook in Instagram za sprotne novice s potovanja.

vulkan Fuego, Gvatemala

Bruhajoči vulkan Fuego v Gvatemali

Vir informacij: www.economist.com, www.telegraph.co.uk, www.independent.co.uk

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena