Spomnim se dne, ko sva cel dan hodila po mestecu Panajachel ob jezeru Atitlan v Gvatemali. Toliko dobrot, toliko lepot pa vse tako zelo poceni! Ko sva se sicer že najedla, sva šla mimo stojnice, kjer so pekli koruzo. Kaj je še bolj stereotipnega kot pa koruza v Srednji Ameriki! Itak sva se ustavila in si naročila pečeno koruzo s posipom po želji: Rok je izbral gorčico, jaz pa ketchup in parmezan. Od takrat sva komaj čakala, da bo pri nas sezona koruze in bova lahko to še doma preiskusila.
Sestavine:
- 4 stroke koruze
- palčke za ražnjiče
- malo parmezana
- malo ketchupa, gorčice, majoneze …
Idealno je, če koruzo pečemo na žaru, v kolikor ga imamo, sicer pa se da koruzo speči tudi v pečici.
Koruzne stroke prebodemo s palčkami za ražnjiče in jih damo na razgret žar oz. v pečico, segreto na 200°C. Pečemo približno 20 minut oz. dokler koruza ni pečena. Nato jo premažemo s premazom po želji ali pa skombiniramo vse tri skupaj. Čez posipamo parmezan in … dober tek!