Kam pa kam za prvomajske? Roadtrip Albanija in Kosovo

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Odkar imava doma na steni narisan zemljevid sveta, sva vedno polna idej za potovanja. Ko sediva v dnevni sobi, pogled kar podzavestno zatava na steno in začneva gledati še ne pobarvane države in razmišljati, kako in kdaj bi šla tja. Evropo imava že kar dobro obdelano, zato je toliko bolj opazna kakšna praznina na zemljevidu. Poleg tega pa naju zelo mika raziskovanje turistično nezanimivih krajev. Tako odločitev ni bila težka: greva na roadtrip Albanija in Kosovo!

turistični vodnik za Albanijo in Kosovo na zemljevidu Evrope

Pripravljena na pot: zemljevid, vodniki in slovar! Vse je že spakirano

Zakaj Kosovo in Albanija?

Kosovo naju zanima zato, ker je dokaj mlada država. No, pravzaprav sploh še ni čisto “prava” država, ni še priznana od vseh držav sveta, vstop in izstop iz države zna bit problematičen, sploh na meji s Srbijo. In vse to naju izredno zanima. Kako dejansko tam stvari funkcionirajo? Kakšni so ljudje tam? Kakšna je pokrajina? Kako imajo lahko evro, če pa sploh niso v EU?! Kakšne so potemtakem cene? Vse naju zanima! Zato bova tudi poskusila s couchsurfingom, da spoznava kakšnega domačina, ki nama bo (upajva) lahko dal malo vpogleda v to nastajajočo državo.

knjiga Albanija na zemljevidu albanije

Tour de Balkan 🙂

Albanija pa naju je pritegnila zaradi hribov na severu in lepih plaž na jugu. Spet bova izkoristila poznanstva preko IAESTE in se srečala s člani albanske “podružnice”. In seveda upava na odlično in poceni hrano.

Razdalje so velike, ceste včasih dobre, včasih slabše … upava, da bova videla, kar sva si splanirala. Predvsem pa upava, da se bova imela fino, da se bova malo spočila in da potešiva najin vanderlust, ki že kar konkretno in glasno zahteva novo dogodivščino.

nahrbtnik v prtljažniku

Počasi se prtljažnik polni 🙂

Honda je pripravljena, ravno pregledana pri mehaniku, da ji zagotovo nič ne manjka. Šotor je še nerabljen in komaj čaka, da nama bo dal zavetje za kakšno noč, gojzerji, spalni vreči, hrana, obleke, zemljevidi … vse je pripravljeno na odhod!

Še enkrat greva spat, potem pa ROADTRIP!

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena