3 stvari, brez katerih ne greva na potovanje

Pakiranje pred potovanjem je sicer z leti izkušenj vedno hitrejše, ampak za naju še vedno stresen dogodek. Vedno namreč spakirava preveč 🙂 In potem mečeva ven, poskušava racionalizirati, kaj res potrebujeva in česa ne … kakorkoli, so stvari, ki gredo ne glede na vse, vedno z nama na potovanje. Pa ne govorim tukaj o najbolj osnovnih stvareh – itak, da vzameva potne liste pa fotoaparat, nekaj denarja, kreditno kartico … ampak, katere pa so tiste “ostale” stvari, brez katerih ne greva na potovanje?

Nahrbtnika sta pripravljena za potovanje 🙂

Katarina:

Manjša črtasta torbica. To torbico mi je mami kupila že v srednji šoli. Takrat so bile moderne pisane torbice in seveda sem si jo želela tudi jaz. In potem mi mami kupi to čudno torbo, ki ni bila niti malo podobna tistim modernim. Ampak, odkar sem to torbico vzela s seboj na potovanje, se od nje ne morem več ločiti. Namreč, je ravno prav velika, da notri spravim stvari za čez dan, ni pa okorna, ne pretežka, ima dovolj žepkov … super, čeprav sedaj že malo pošvedrana 🙂

Sprehod po Lizboni – eno prvih potovanj s tole torbico

 – Roza soft shell jakna. Noro, kako dobra jakna je to! Kupila sem jo zadnji večer pred odhodom v Salvador, ker sem se pač odločila, da potrebujem eno lepšo jakno s kapuco. Moja stara jakna je bila namreč črne, nefotogenične barve in pa brez kapuce, kar sem zelo pogrešala. Na srečo so imeli v IgluSportu akcijo in jakno sem brez večjih pomislekov kupila. Sedaj pa si življenja oz. potovanja brez nje ne predstavljam.

Krstno potovanje za tole soft shell jakno. Ok, priznam za vzpon na 4000m visok vulkan Acatenango v Gvatemali je morda malo pretanka 🙂

Gojzerji. Ker sva tako doma kot tudi na potovanjih rada aktivna, naju gojzerji spremljajo praktično povsod. Prav hecno je, ko gledam nazaj in ugotovim, da zadnjih 5 let na vsako potovanje vzameva gojzerje in greva vsaj enkrat hodit v hribe (ali po ravnem, če hribov ni).

Nogice! oz. gojzerji!

In razgled z najbolj severne točke Nove Zelandije

Rok:

Rutka. Rok ni na veliko fotografijah, ker je pač večino časa na drugi strani objektiva. Ampak, kadar pa se pojavi na sliki, pa je z njim vedno njegova rdeča rutka. To je tako vsestranska stvar, da jo ima ali na glavi, kot zaščito pred soncem, ali okoli zapestja za brisanje potu ali pa še kje drugje:) Zagotovo pa je nekje v bližini. Pravimo ji tudi photo-bombing rutka.

Vožnja po Avstraliji … Kdo najde rutko? Okoli zapestja jo ima 😉
Klasična uporaba rutke na glavi. Jebel Shams, Oman

Švicarski nož. Tako praktične zadeve kot je to pa še ne. Pač, vsestransko uporaben: naj bo to lupljenje sadja, rezanje kruha, škarjice na nožu so uporabne za striženje nohtov, odpiranje konzerv, steklenic … in še bi lahko naštevala.

Priprava sadne solate v Salvadorju. Švicarski nož je nepogrešljiv!

Čelna svetilka. Rok je izredno praktična oseba, kar se tudi vidi po temle seznamu 🙂 In tako je tudi čelna svetilka vedno z njim. Pri nama se namreč vedno najde kakšna situacija, ko jo potrebujeva, naj bo to kadar kampirava, ali pa tudi sicer najdeva kakšno jamo, temen gozd, se zgubiva v temni ulici … pač znajdeva se v taki situaciji, da nama čelna svetilka pride prav.

Bazni kamp pod vulkanom Acatenango, kjer sva čakala na izbruh sosednjega vulkana Fuego

Katere pa so vaše stvari, brez katerih ne greste na potovanje?

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!