Recept: Pho – Vietnam

Verjetno najbolj znana vietnamska jed je juha pho. V Vietnamu je ta juha tako priljubljena, da imajo kar verigo restavracij imenovano Pho24, kjer strežejo izključno juho pho. Tudi midva sva se ustavila v eni izmed teh restavracij v Ho Chi Minh City-u že takoj prvi dan potovanja in se tako navdušila nad to juho, da sva jo potem jedla večino časa v Vietnamu.

juha Pho Vietnam

Original pho se je s palčkami (za rezance) in žlico (za tekoči del juhe)

juha Pho Vietnam

Rok je bil navdušen nad dodatkom svežega čilija

Dejansko je to goveja juha, ki se od naše, tradicionalne slovenske goveje juhe razlikuje po zeliščih s katerimi kuhamo meso.
juha Pho Vietnam

Vietnamska čorba v loncu 🙂

SESTAVINE:
    • 450g govejega bočnika
    • 2 manjši goveji kosti za juho
    • žlica olja
    • 2 čebuli
    • 3cm ingverja
    • 1 čajna žlička cimeta
    • 1 čajna žlička janeža
    • 1 čajna žlička klinčkov
    • 1 čajna žlička koriandra
    • 1 čajna žlička naribanega muškatnega oreščka
    • 5 jedilnih žlic ribje omake
    • 1 jedilno žlico rjavega sladkorja
    • sol
    • kalčki
    • žlička čilija
    • limeta
    • 250g riževih rezancev
    • sveža bazilika ali koriander

Meso in kosti daj v velik lonec in dolij približno 5L vode. Daj na štedilnik in začni kuhat. Čebuli olupi in ju prereži na polovice, ingver pa nareži na trakove. Oboje sedaj v ponvi popeci na vročem olju – toliko, da se pore zaprejo. Ko je gotovo, stresi v nastajajočo juho. Sedaj dodaj še začimbe: cimet, janež, klinčke, koriander, muškatni orešček ter ribjo omako, sol in sladkor. Nato počakaš, da juha zavre, zmanjšaš ogenj in počasi kuhaš nekje 4h. Preden boš pho postregel, v ločeni posodi, po navodilu z embalaže skuhaj riževe rezance. Ko je juha gotova, vzameš ven bočnik in ga narežeš na tanke rezine. Na manjši krožnik pa naloži še dodatke: žličko čilija (če imaš svežega toliko boljše, midva sva imela le suhega), rezino limete, kalčke, svežo baziliko in kose kuhane govedine. Juho precedi in serviraj v skodelici skupaj z malo riževimi rezanci, zraven pa ponudi krožnik z dodatki.

juha Pho Vietnam

Dodatki, ki se jih da v v že gotovo juho tik pred zaužitjem

In kako se to sedaj pojé? V juho si stresi malo mesa, kalčkov, bazilike, čilija ter stisni sok limete. In šele sedaj nastane prava vietnamska juha pho.

Dober tek!

juha Pho Vietnam

Juha pho z riževimi rezanci in dodatki zadaj na krožniku

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!