Meje so odprte – midva pa v Sloveniji. Zakaj?

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Na nedavnem družinskem srečanju se je odvil tale dvogovor:

Teta: “Kako sta, popotnika? Kaj planirata za naprej? Kam jo bosta mahnila?”

Midva: “Zaenkrat raziskujeva Slovenijo. Vsak vikend en izlet. Al pa dva.”

Teta: “Kaj pa kaj bolj konkretnega?”

Pa nama je dalo misliti. Meje so odprte, midva pa še kar v Sloveniji. Domačim je že nenavadno, da sva toliko časa doma. Kaj se nama je zgodilo? Zakaj ne hitiva potovat? Po navadi sva vsaj enkrat na mesec šla na kakšen izlet čez mejo. Ali vikend izlet v bližino ali pa kakšno bolj konkretno potovanje. Trenutno pa naju sploh ne vleče čez mejo. Zakaj?

Zemljevid nama je inspiracija, svet pa destinacija … sva si rekla, ko sva narisala tale zemljevid. Trenutno pa je svet malo na pavzi.

Zakaj potujeva po Sloveniji in zakaj naju ne vleče čez mejo?

Negotovost

Negotovost je eden izmed razlogov, zakaj trenutno veliko rajši raziskujeva Slovenijo, kot pa potujeva po tujih državah. Marca sva videla, kako hitro so se stvari spremenile. Kako je bilo praktično iz danes na jutri vse drugače. Meje so se zaprle, javni prevoz je bil ustavljen. Na srečo sva bila midva takrat “na varnem” doma, ampak sva spremljala in sočustvovala s kar nekaj popotniki, ki so se morali na vrat na nos vrniti domov. Naju je bilo strah, kako verjetno šele njih. Ali bo letalo za Evropo vzletelo, jih bodo spustili na let do Zagreba, kako bodo prečkali mejo s Slovenijo … Bilo je divje in res ne bi rada tega doživela na svoji koži. Ne bi bila rada tista, ki bi klicala gospoda Štera na Ministrstvo za zunanje zadeve in ga prosila, da naj naju spravi domov 🙂

Zgodbe slovenskih popotnikov o njihovi vrnitvi v domovino v času korona virusa lahko preberete na povezavi.

Kraški rob

Krivda

Glede na to, da se spet pojavljajo nove okužbe z novim korona virusom, nama je tudi misel, da bi se lahko okužila neprijetna. Glede na podatke o tem virusu in razvoju bolezni predvidevava, da nama ne bi bilo hudega in bi bolezen pač prebolela. Veliko huje pa bi bilo, če bi virus prenesla na najine starše ali stare starše oz. sodelavce in okolico. Ne bi se rada počutila krivo za širjenje virusa. Ne bi bila rada tista, ki sva med prvimi šla v sosednjo ali pa oddaljeno državo in nazaj prinesla okužbo.

Slovenija je prečudovita!

K najini odločitvi, da s potovanji čez mejo še malo počakava, je gotovo pripomogla tudi naša prečudovita država. Najprej sva naredila en izlet po Sloveniji, potem še enega … In vsakič znova sva navdušena, kakšne lepote imamo pri nas. Čeprav sva mislila, da Primorsko pa res poznava, se je izkazalo, da je tam še toliko stvari, za katere sploh še slišala nisva. Poleg Primorske in Gorenjske pa je v Sloveniji še toliko pokrajin, mest in vasi, ki sploh niso na našem “turističnem radarju”, pa se potem izkaže, da so res lepe in vredne obiska. Da ne govorim o naših gorah! Teh nimava nikoli dovolj in sva že kar nestrpna, kdaj se bova spravila na kakšno konkretno turo.

PREBERI ŠE  Najin bucket list: Južna Amerika

Ideje za izlet po Sloveniji najdete tule: Slovenija – izleti

moški in ženska pred slapom Parabola, Log pod Mangartom

Slap Parabola blizu Loga pod Mangartom

Odločila sva se, da bova to poletje raziskovala Slovenijo. Ogromno sva je že videla, ampak kot rečeno, vedno se najde kaj novega. Zato zaenkrat ostajava v Sloveniji, podpirava domači lokalni turizem, poskušava ne doprinašati k ponovnem širjenju virusa in pri tem uživava. To nama je v tem trenutku glavno, da se imava midva fino. Da delava stvari, zato ker so nama všeč. In z veseljem potujeva po Sloveniji. Počasi se morava odločiti tudi, kje bova pokoristila slavne turistične bone. Če ima kdo nasvet, naj ga zapiše v komentar 😉 Ko se situacija stabilizira, pa bova seveda z veseljem šla v tujino. Odpovedana potovanja čakajo, da jih uresničiva, pa novih idej imava tudi že veliko 🙂

Kaj pa vi?

Kaj pa vi, bralci? Kakšno je vaše stališče? Ostajate v Sloveniji ali vas daje potovalna mrzlica in hitite potovati naokoli? Ni pravilnega ali napačnega odgovora, je le mnenje posameznika. Napišite vaše mnenje v komentarje spodaj in z veseljem ga bova prebrala.

Komentiraj

2 komentarja

Klavdija 06/2020 - 20:51

Mi, z družino, bomo en del bonov najprej uporabili v Bovcu, v juliju (1 teden). Potem gremo road trip po Romuniji in upamo, da nam plani ne spalvajo po vodi. Potem pa še vedno iščemo lokacijo, kjer bi še porabili ostali del bonov, ki nam bodo še ostali.

Odgovor
lahkihnognaokrog 06/2020 - 21:57

Juuuuj, Romunija! Nama se kar izmika. Čakava, da se situacija stabilizira, potem bi pa tudi midva šla tja.
Upam, da najdete kaj zanimivega za pokoristit bone 🙂

Odgovor
Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena