Najine jesenske počitnice: brezplačno potovanje v Katar

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Pravijo, da se v življenju eventuelno vse izravna (eni temu rečejo karma, drugi božja previdnost). Če sva torej letos za Jamajko plačala veliko (preveč) za najine standarde, se mora to nekje poravnati. Začelo se je s smešno poceni letalskimi kartami do Cipra (povratna karta je bila 0,02€!), nadaljuje pa se z breplačnim potovanjem v Katar tekom jesenskih počitnic. Ja, prav ste prebrali, BREZPLAČNO potovanje 🙂

Kako sva prišla do brezplačnega potovanja v Katar?

Vedno z veseljem deliva najine izkušnje in namige za poceni potovanja. In tudi tokrat ni nobena skrivnost, kako sva si prislužila brezplačno potovanje v Katar. Pravzaprav se lahko vsak izmed vas odpravi na brezplačno potovanje v Katar, le berite dalje in se na koncu prijavite še vi.

Že nekaj let sva prostovoljca pri Popotniškem združenju Slovenije, ki je del mednarodne organizacije Hosteling Intenational (HI). In ravno preko njih sva izvedela, da katarska ogranizacija, Hosteling International Qatar, vabi mlade za 144h v Katar.  To pomeni 6 dni raziskovanja Katarja, kjer nam HI Qatar priskrbi nastanitev, hrano, prevoze in oglede. Le letalsko karto sva si morala priskrbeti sama.

Lahko si predstavljate, da nisva kaj dosti premišljevala, ko sva videla, da imava možnost za brezplačno potovanje. Arabske države so nama že tako ali tako zelo všeč, toplo vreme v času naše mrzle in turobne zime ali jeseni je itak idealen izgovor za potovanje, poleg tega pa bova videla številne kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti Katarja – države, kjer še nisva bila. Midva sva za! Kaj pa vi? Bi še kdo šel v Katar?

Program 144h v Katarju poteka do konca leta 2019, torej imate še eno celo leto časa, da se prijavite. Edini pogoj je starost: program je namenjen mladim do 30. leta. Več informaciji o potovanju in prijavi najdete na povezavi tule: Za 144h v Katar.

Doha skyline

Načrt potovanja po Katarju in Nikon ter luksuzni hotel

Tokrat se bova popolnoma prepustila toku. Katarci so pripravili program za naju, ki ga še nisva videla 🙂 Torej bo celotno potovanje presenečenje. Prvič potujeva na tak način, zato imava kar malo treme – ali nama bo všeč, kaj nama bodo pokazali, upava, da naju ne bodo preveč mučili z muzeji in naju rajši peljali v kakšno puščavo ali na plažo 🙂

 

Ker se nama tokrat ni potrebno ukvarjati z organizacijo potovanja, sva se vsak osredotočila na eno stvar tekom najinega bivanja tam. Rok se je opremil s čisto novim Nikonovim brezzrcalnim fotoaparatom Z7, ki je nedavno prišel na slovenski trg in bo morda nadomestil najin velik, a legendaren DSLR, jaz pa … jaz pa bom v Katarju praznovala rojstni dan in zato sem si za zadnjo noč, ko bova že zaključila s programom 144h v Katarju, zaželela en luksuzni hotel. Ja, zaradi ugodne cene letalskih kart, je najino bivanje v Katarju daljše od 6 dni in za zadnjo noč bi si itak morala sama urediti prenočišče. In če bova že v Dohi, ki je (podobno kot Dubaj) polna luksuznih hotelov, si pa dajmo privoščit. 🙂 Zanimivo, ampak cene hotela s petimi zvezdicami sploh niso visoke. Upava, da bo tudi standard primeren številu zvezdicam in ne ceni 😀

4x4 v puščavi v Katarju - načrt brezplačno potovanje po Katarju

Torej, pred nama je novo potovanje, v zanimivo in nepoznano deželo. Glavno pa je, da greva na toplo! 🙂 Spremljajte najin Instagram, kjer bova poskušala čim bolj ažurno objavljati, kaj se nama dogaja.

PREBERI ŠE  Puščava Wahiba ni za hece - zgodba o tem, kako nama je odpihnilo šotor

prebivalci Katarja

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena