Najcenejši najem terenskega avtomobila v Omanu

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Oman je odlična popotniška destinacija, ki pa jo težko raziščemo brez avtomobila. Ker se država lahko pohvali z neskončnimi puščavami ter mogočnimi gorami, ki so dostopne le s terenskim vozilom, za potovanje po Omanu močno priporočava najem 4×4 vozila. In katera agencija ponuja najcenejši najem terenca?

terenski avto toyora prado v puščavi Wahiba

Najeta Toyota Prado v puščavi Wahiba (najem terenskega avtomobila v Omanu)

Najem terenskega avtomobila v Omanu

Ko sva iskala rent a car za najino potovanje po Omanu, sva kot vedno najprej začela na spletni strani billiger-mietwagen.de, ki jo vedno uporabljava v ta namen. Ampak terenci tam so bili dragi, pa sploh niso bili tisti pravi terenci – taki, ki bi imeli možnost zapore diferenciala in reduktor. Zato sva se lotila iskanja pri lokalnih ponudnikih.

Agencija Al Maskry

Našla sva agencijo Al Maskry, ki je po najinem mnenju najboljša in najcenejša rent a car agencija v Omanu. Šef Rašid (rashid@almaskry.com) govori angleško in z njim se da pogajati za ceno, kar druge agencije, ki sva jih kontaktirala, niso bile pripravljene storiti. Rašidova začetna ponudba je bila sledeča:

50 OMR na dan za Toyoto LandCruiser, 

40 OMR za Mitsubishi Pajero in 

35 OMR za Toyoto Prado.

Rok mu je odpisal: Ne, hvala. To je za naju predrago. In potem je Rašid ponudil malo nižjo ceno, Rok ga je spet zavrnil, Rašid je ponudil še nižjo ceno, pa sva spet zavrnila in Rašid je dal še nižjo ceno … tej pa se nisva mogla upreti, saj je bila cena 20 OMR na dan za Toyoto Prado, s polnim zavarovanjem in vključenimi 200km/dan. Za 10 dni je to pomenilo 200 OMR (kar je 470€) in 2000km, vsak dodaten kilometer pa naju je stal 0,07 OMR. Ta cena je veljala za plačilo z gotovino, v primeru, da plačava s kreditno kartico pa je 6,5% provizije. Brez doplačila so na pogodbo napisali še mene kot drugega voznika. To je bilo pa že toliko kot najem navadnega avtomobila preko billiger-mietwagna! Rezervirano je bilo v trenutku. 🙂

Razen zapletov s plačilom je bilo vse v najlepšem redu: avto je bil kot se šika, Rašid odziven na najine emaile oz. sporočila. Imela sva urejen prevoz z in do letališča, poleg tega pa so nama vedno pripravili še čaj.

 Glede na najino izkušnjo, toplo priporočava plačilo z gotovino. Če te zanima zakaj, beri dalje.

toyota prado 4x4 avto na makadamski cesti preko gorovja AL Hajar, Oman

Toyota Prado se je odlično obnesla tako v puščavah kot tudi v gorah (najem terenskega avtomobila v Omanu)

Najina izkušnja z najemom terenca pri agenciji Al Maskry

Za prevzem avtomobila smo se dogovorili ob 6h zjutraj na letališču v Muškatu. Na letališču naju je pričakal droben starček v tipični omanski opravi in naju odpeljal do njihove pisarne. Tam smo uredili pogodbo, popisali vse praske na avtomobilu ter količino goriva, sledilo je še plačilo. Ampak tu se je pa zataknilo. Ker sva preračunala, da se nama najbolj splača plačati s kreditno kartico, gotovine nisva prinesla. Ta striček pa ni znal uporabiti POS terminala. Kartico je večkrat poskeniral pa ni nikoli zagrabila, klical šefa, delal po njegovih navodilih, a vseeno ni šlo. Dogovorili smo se, da bodo kartico bremenili naslednji dan, ko bo prišel šef v pisarno. Rok je podpisal, da dovoljuje, da mu potegnejo dogovorjeno vsoto s kreditne kartice in midva sva se odpeljala dogodivščini na proti.

kreditna kartica Visa

Skranirana kreditna kartica in izjava, da dovoljujeva, da nama zaračunajo 200 OMR (najem terenskega avtomobila v Omanu)

Avto sva vrnila v pisarni rent a car agencije. Tokrat sva imela gotovino, da bi z njo plačala dodatne kilometre. Taisti striček vzame denar, prešteje in reče: “Kje pa je 200 OMR? Še najem avtomobila je treba plačati.” Očitno jim kartice ni uspelo uporabiti. Rok spet pomoli svojo kreditno kartico in scena se je ponovila. Striček poskuša uporabiti POS terminal, pa mu ne uspe. Pride nek mlajši pomagač in potem še drugi, oba obračata kartico, potem POS terminal, poskušata … spet neuspešno. Kličeta šefa in preko FaceTime ju on usmerja, kaj morata narediti. Ne dela! Nama se je že rahlo mudilo na letališče, zato smo se spet dogovorili, da bodo naslednji dan, ko bo šef v pisarni, bremenili Rokovo kreditno kartico. Spet je podpisal izjavo, da dovoljuje, da mu zaračunajo 200 OMR, potem pa naju je striček odpeljal do letališča.

PREBERI ŠE  Nasveti za Torres del Paine – vse kar moraš vedeti pred obiskom

Video dogajanja v pisarni agencije Al Maskry. Glavno vprašanje: kako potegniti kartico v POS terminal? 😀

Razplet

Midva sva odletela domov in po dveh dneh dobiva email. Kreditne kartice nam ni uspelo uporabiti, ali bi bila morda tako prijazna in denar nakazala na naš transakcijski račun? Ha, te pa so kekci! Pustili so nama, da sva šla, brez da bi plačala za najem avtomobila. To se lahko zgodi le v Omanu. Midva sva bila seveda poštena in sva dogovorjeno vsoto, pretvorjeno v evre nakazala na njihov račun. Naju je to nakazilo stalo 6,5€, Rashidu pa je tudi njegova banka pobrala nekaj provizije. A na koncu smo bili vsi zadovoljni. Predvidevam pa, da od te prigode naprej sprejema le gotovino 🙂

v pisarni v Omanu: omanski moški v tradicionalni obleki in dva indijska pomočnika

Striček in pomagači iz Al Maskry agencije (najem terenskega avtomobila v Omanu)

Preberi še: načrt potovanja po Omanu – 10 dni divjega kampiranja

Komentiraj

4 komentarji

Lucija 09/2023 - 22:15

Zdravo,

Midva greva pa za novoletne praznike v Oman. Predno pišem stricku…. Če ne zna uporabljati kartic, kako pa si zagotovi denar, če avto poskodujes? A ima res ful ful insurance, kot sva se midva letos čudila na Kanarcih pri Cicaru? Ponavadi zahtevajo kreditno kartico, da blokirajo neko vsoto, ker kljub zavarovanju nekatere stvari niso pokrite. Za naju je to super novica, ker imava samo debetne kartice:)

Odgovor
Katarina 09/2023 - 9:33

Haha, ne vem, kako on to uredi 🙂 Ampak jaz sem s tem ne bi ukvarjala, to je njegov problem 😉 Ti samo izkoristi njegove ugodne cene (če so še tako ugodne) in uživaj v Omanu.

Odgovor
Lucija 10/2023 - 22:15

Zdravo,

Pri stricku sem rezervirala avto, sicer ne tako ugodno kot vidva. Skratka Mr Rashid prihaja na dopust v Slovenijo in prosi Roka, da mu nemudoma piše. Ima whatapp +968 9943 8661

Odgovor
Katarina 10/2023 - 8:09

Hihi, hvala. Mu bova pisala.

Odgovor
Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena