Najine novoletne zaobljube

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Nikoli ne planirava preveč in predaleč vnaprej. Zato tudi za prihajajoče leto še nimava fiksnih (potovalnih) načrtov. Lahko pa seveda narediva sklepe, za kaj se bova v tem letu trudila, čemu se bova poskusila izogibati in kako maksimalno uživati. Tole so najine novoletne zaobljube – nekatere zelo osebne, druge zelo splošne, spet tretje pa čisto potovalne oz. blogerske.

moški in ženska jezero atitlan

Gledava naprej, v leto 2018 in se ga veseliva. OK, na sliki dejansko gledava vulkan San Pedro in jezero Atitlan v Gvatemali 🙂

Najine novoletne zaobljube za leto 2018

1.) V letu 2018 se bova več ukvarjala s športom.

Če bo le zdravje dopuščalo, bi se rada redno ukvarjala s športnim plezanjem (saj sva se vendarle spoznala na plezalnem krožku v gimnaziji). Plavanje je meni že tako ali tako zelo blizu, saj sem bila dolga leta članica plavalnega kluba Rina, Rok pa se je sedaj navdušil, saj mu plavanje pomeni hkrati sprostitev in rekreacijo. Poleg teh dveh stvari pa bi rada preiskusila tudi kakšen nov šport ali novo obliko vadbe.

moški plezalec v steni nad Gardskim jezerom

Rok v steni nad Gardskim jezerom

2.) Več se bova razvajala.

Par sva že skoraj 11 let in včasih se nama zdi, da je romantika ostala tam daleč nekje v letu 2008. Zato sva se odločila, da si bova letos večkrat privoščila kakšno savno, masažo, wellness, šla na sprehod ali pa si preprosto povedala, da se imava rada.

moški in ženska v objemu na plaži. sončni vzhod

Malo romantike nikomur ne škodi 🙂

3.) Prenovila bova spletno stran najinega bloga.

Še vedno gostujeva na bloggerju, ki je sicer odličen, vendar naju počasi začenja omejevati. Ker je Rok bolj spreten na področju tehnike pa tudi grafičnega oblikovanja in na splošno ima dober okus za lepo (arhitekt pa to :), je to njegovo delo. Jaz pa sem bom potem naučila pisati objave na novi platformi.

ženska sedi pri mizi v kampu (v ozadju je šotor) in tipka na računalnik

Večer v Albaniji in Katarina piše blog pred šotorom

4.) Objavila bova kakšen video več.

Tudi to je bolj Rokovo delo, saj ima veliko boljši smisel za urejanje video vsebine pa seveda tudi za delanje posnetkov. Jaz še kamere/fotoaparata ne znam držati naravnost 🙂

5.) Jaz bom v tem letu zaključila z doktoratom.

Sem že čisto blizu konca pisanja doktorskega dela, potem pa samo upam lahko, da moj mentor bere ta prispevek in ga bo to spodbudilo, da bo hitro prebral moje članke in doktorsko delo.

dr. Katarina

6.) Rok bo večkrat kaj skuhal ali spekel.

Zaenkrat se malokrat spravi za štedilnik, ampak kadar se, pa vedno nastane kaj odličnega, zato ga bom tekom leta skrbno spominjala na to zaobljubo. (ravno sedaj pripravlja mehiške churrose :))

domač burger

Najini novozelandski burgerji, ki jih je pripravil Rok

7.) Šla bova na morje.

Potovalnih planov za leto 2018 še nimava. Itak se sproti odločava glede na poceni letalske karte. Je pa želja obiskati eno državo, ki ima tisto pravo tropsko plažo z belim peskom, palmami in turkizno modrim morjem. Če pa vidiva še kakšno lepo ribico ali malo večjo ribo (kitovci, vas imava v mislih), pa še toliko boljše.

PREBERI ŠE  Prihod nazaj domov - kakšni so občutki in kaj počneva
Par, ki se sprehaja po peščeni plaži

Morje …

Tako, zaobljube so napisane, javno razglašene in sedaj ni opravičil, da se jih ne bi držala. Realizacijo nekaterih zaobljub se bo dalo spremljati na blogu, za tiste bolj osebne pa sporočiva konec leta, če sva jih uresničila.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena