Kam bi odpotovala, če ne bi bilo omejitev

Novo leto, novi plani. Gledava najin stenski zemljevid in razmišljava, kam bi letos odpotovala. Ali pa, kam bi odpotovala nekoč … Nekoč, ko bova “velika”, ko bova imela neomejeno denarja, časa ali pa ko se bodo razmere v določenih državah umirile.

Tole je najinih 5 destinacij, kamor bi šla, če ne bi bilo nobene omejitve. Ne finančne, ne časovne, kot tudi ne varnostne.

1.) Tahiti. To je prekomorsko ozemlje Francije in se nahaja sredi Tihega oceana. Nedavno sva imela gosta couchsurferja s Tahitija, ki sta naju čisto navdušila nad njihovim otokom. Med drugim sta tudi povedala, da sta našla izredno poceni letalske karte iz Pariza do Tahitija za 1500€! Ja … res “poceni”.

Sanjsko potovanje: Tahiti

Sanjski Tahiti. Fotografija: Romane Delaplagne, najina couchsurfing gostja

 

2.) Butan. Država najsrečnejših ljudi visoko v Himalaji naju kot ljubitelja gora res mika. Ampak kaj, ko je cena vize čisto brutalna! Potovanje je dovoljeno le preko turistične agencije, kjer je cena minimalno 200 USD na dan. Zaenkrat ne bo šlo skozi.

ideja za sanjsko potovanje: Butan

Butan. Vir: www.wikipedia.com

3.) Vzpon na Matterhorn v Švici. Rokova velika želja je osvojiti to ikonično goro. Pravi, da bi šel tja po razgled 🙂 Zaenkrat nama manjka še kar nekaj alpinističnega znanja, da bi lahko osvojila tako goro.

sanjsko potovanje: vzpon na Matterhorn

Dolgoletna želja: vzpon na Matterhorn. Fotografjja: Evan Qu

4.) Jemen. Žal je ta čudovita dežela že več let v vojni. Imeli so tako lepa mesta s starodavno arhitekturo in čudovito naravo. Kaj bo od tega ostalo, ko se razmere pomirijo? In kdaj bodo prišli do premirja? Samo upava na najboljše.

Sanjsko potovanje: Jemen

Jemen. Fotograf: Tadej Bolta; http://tadejbolta.blogspot.si/

5.) Daljše potovanje. Za več mesecev ali celo let. Idej je veliko: po Aziji ali preko Afrike ali pa Amerike … samo šla bi in se predala potovanju, brez pomislekov, kdaj imava let za domov in kako hitro bodo minili dnevi dopusta. To je najina največja želja.

najino sanjsko potovanje: Avstralija

Ti in jaz … in svet. Greva!

 

Kam pa bi vi odpotovali, če bi lahko šli kamorkoli?

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!