Gremo v Afriko – Maroko! (video Potovanje po Maroku)

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

2 tedna, 5 popotnikov, 2000 kilometrov, ena država – Maroko!

Z Marokom sva se spogledovala že prejšnje leto, ko sva potovala po Španiji in Portugalski. »Kaj če skočiva še s trajektom na drugo stran Gibraltarja?« so bile najine ideje. Ampak se nama potem časovno ni izšlo. Za to leto pa sva imela dve želji: jaz Expo v Južni Koreji, Rok pa Maroko. Pa sem rekla: »Če najdeva družbo, da bo avto poln, potem lahko greva v Maroko, sicer pa v Korejo.« Rok je našel družbo: mojega brata Petra in njegova sošolca Nejca in Doro in potovanje po Maroku se je lahko začelo.

skupina popotnikov sredi ceste v puščavi, potovanje po maroku

Naša druščina: Dora, Katarina, Peter, Nejc in Rok

Bila je nedelja zvečer, ko je Dorin očka napokal nas in naše nahrbtnike v njihov velik avto in nas odpeljal do železniške postaje. Glede na to, da smo prvič odhajali v Afriko je domače izredno skrbelo. Moji stari starši so se poslovili v smislu: »Upam, da se še kdaj srečamo, upam, da pridete živi nazaj«

Nazaj smo seveda prišli živi in čisto navdušeni nad to afriško državo. Koliko lepot skriva na dokaj majhni površini, koliko različnih pokrajin. Noro! Peter je posnel in sestavil kratek filmček o našem potovanju, ki si ga lahko pogledate tukaj:

Opozorilo; kdor si bo ogledal video, bo občutil nepotešljivo željo po potovanju v Maroko. 🙂

Kogar zanima več o Maroku, pa naj prebere naš načrt potovanja po Maroku na povezavi tule: Pregled potovanja – Maroko.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog