Hotel Cliff Belvedere – razvajanje v Izoli z boni

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Pretekli vikend sva končno izkoristila naše turistične bone in preživela en čudovit oddih v Izoli, v hotelu Cliff Belvedere. Ena dobra stvar korona-leta so bili naši turistični boni. 200€ na osebo je kar lep znesek, ki nam ga je država podarila in hitro sva se začela pogovarjat, kje in kdaj jih bova uporabila. In tudi hitro sva se strinjala, da si bova privoščila malo luksuza, torej bova bone izkoristila za krajši, a bolj “fancy” oddih. Sprva sva gledala glampinge, potem pa sva se navdušila nad morjem. Večinoma potujeva, hodiva v hribe, tistega tipičnega dopusta na morju pa ne prakticirava. Zato sva si rekla, da si tokrat privoščiva malo morskega zraka. Odločitev je padla, greva v hotel Cliff Belvedere za en vikend.

moški in ženska na terasi nad morjem

Najlepši razgled: Hotel Cliff Belvedere

Hotel Cliff Belvedere – najlepša lokacija na slovenski obali

Lansko leto poleti sva se šla enkrat kopat na plažo pod hotelom Cliff Belvedere in lokacija hotela naju je čisto navdušila. In že takrat sva si rekla, da tu bi pa lahko pokoristila bone. Hotel je na klifu in ponuja prekrasen pogled na morje, na Izolo spodaj, na Trst, v daljavi pa se vidi tudi Gradež (Grado v Italiji). Hotel je ravno toliko dvignjen nad morje (80m nadmorske višine), da so pogledi naravnost božanski.

sončni zahod iz Izole. Pogled na Italijo in nasad oljk

Pogled proti Italiji

Ko sva izbirala sobo v hotelu, sva izbrala sobo Junior Suita, ki je v najvišjem nadstropju hotela in ima poleg sobe še lastno teraso z ležalniki in dih jemajočim razgledom na morje in Izolo. Že samo na tej terasi bi lahko preživela cel dopust 🙂

moški sedi na ograji terase nad morjem

Tale terasa sobe Junior Suite, hotel Cliff Belvedere je bila nekaj najboljšega

Restavracija Kamin – okusna hrana s top razgledom

Prvi večer nisva imela večerje v hotelu, pa itak sva imela doma pozno kosilo in sploh nisva nameravala več kaj dosti jesti zvečer. Ampak se nisva mogla upreti. Restavracija poleg hotela (restavracija Kamin) ima tudi eno ogromno teraso, kjer sediš pod borovci, gledaš dol na morje in … verjetno kaj dobrega poješ oz. popiješ. Pa sva si rekla, greva na sladoled, na koncu pa sva si naročila vsak svoj lešnikov creme brulee s cimetovim sladoledom. Waw, kakšen okus. Takoj nama je bilo jasno, da bo najino bivanje tu tudi gurmansko doživetje.

Pri zajtrku naslednje jutro sva spet zasedla mizo tik ob robu terase z najlepšim razgledom. Jaz sem se založila z rogljički, palačinkami in sadjem, Rok pa z umešanimi jajci in lososom. Razlika v najini prehrani ne bi mogla biti bolj očitna :D. K vsakemu zajtrku so nama prinesli tudi noro dobre smoothie-je. Kdo bi si mislil, da je tudi zeleni smoothie lahko tako dober 😉

Naslednji večer sva imela rezervacijo za večerjo. Ali uganete, kje sva sedela? Seveda, miza ob ograji terase s pogledom na morje 🙂 Tokrat naju je najbolj navdušil pire s priokusom lešnika. Nisem mogla verjeti, da je res čutiti lešnik v krompirju, pa sva vprašala natakarja, on je pripeljal kuharja, ki je potrdil, da je res lešnik v pireju. Noro, kakšen okus. No, še bolj nora pa je bila sladica: jurčkov sladoled. Ja, prav ste prebrali, jurčkov, iz tistih gob jurčkov! Pa sploh ni tako slab, kot si morda predstavljate 😉

Izlet z električnimi kolesi

Prvotna ideja tega oddiha je bila sicer ODDIH ob morju, a seveda midva ne bi bila midva, če ne bi bila ves čas aktivna. V hotelu se da izposoditi električna kolesa, zraven sva dobila še piknik košarico in gasa po Parenzani. Ker sva Slovensko obalo že prekolesarila lansko leto, sva šla tokrat malo tako, za nosom. Najprej sva se spustila do Strunjana in tamkajšnjih solin, ki so najmanjše in najbolj severne soline na Jadranu (ne vem, če je to res kakšna blazna posebnost :)).

moški in ženska stojita ob kolesih. Strunjanske soline v ozadju

Z električnimi kolesi v Strunjanskih solinah

Potem se je bilo treba dvigniti gor, v vasico Sveti Duh. Še dobro, da sva imela električni kolesi, ker z navadnimi se nama gotovo ne bi dalo poganjat pedal v tak klanec in pri taki vročini. Ko sva bila ravno tam in se je odprl razgled na Piran, sva se zapeljala še do Piranskega obzidja, kjer je razgled verjetno res najlepši. Potem pa počasi nazaj proti Izoli.

stenska slika piran

Najlepši razgled na Piran (stenska slika, ki jo lahko naročiš v najini Trgovini)

Kje bi imela piknik, sva razmišljala. Na plaži? Ne, greva na nek razgled, po možnosti v nasad oljk. Gledala sva griče tam za Izolo in si rekla: “Tjale gor greva.” Seveda sva izbrala najvišjega. Če aplikacija maps.me prav pravi, potem sva šla na Segadici (Segadizzi). Cesta gor je tako strma, da sva v turbo pogonu na električnem kolesu in v prvi prestavi komaj prisopihala gor. A je bilo vredno. Našla sva idealno lokacijo pod oljkami, razgrnila dekico in se okrepčala z malico iz piknik košarice.

moški in ženska imata piknik v nasadu oljk nad Izolo

Piknik pod oljkami. Zasluženo 🙂

Kopanje v okolici hotela Cliff Belvedere

Najin prvotni plan je bil “iti na morje”, torej sva iskala možnosti za kopanje v morju. Od hotela Cliff Belvedere je najlažje dostopna plaža, ki je direktno pod hotelom – Simonov zaliv. Dol se da z avtomobilom po ovinkasti cesti, a je spodaj plačljivo parkirišče, v poletnih mesecih vozi dol tudi avtobus, midva pa sva kar pešačila. Na vsakem ovinku sva vzdihovala nad prekrasnimi razgledi, vohala vrtnice ob poti ali pa razmišljala, kako bi narabutala kakšno češnjo (neuspešno). Hoje dol je približno 10 minut po cesti. Obstaja še ena plaža – Bele skale, ki pa je dostopna le peš in v pohodniški obutvi. Ok, mogoče pretiravam s pohodniško obutvijo, ampak pač s klifa do plaže se je treba spustiti po neke vrste gozdni potki in zato v natikačih ni najlažje hodit. Ampak plaža dol je pa top. Bel prod, čista voda, klif popoldne ponuja že senco … ni da ni 🙂 V primerjavi z betonskim pomolom prejšnje plaže je meni osebno ta ljubša, Roku pa je pomol boljši. Vsak po svoje 😉

Pogled mimo klifov proti Piranu

Pogled mimo klifov proti Piranu

Ko sva se vrnila s kolesarjenja, se nama ni dalo pešačit dol do plaže (in potem nazaj!), zato sva izkoristila možnost kopanja v bazenu. Poleg hotela je več zunanjih bazenov, ki so bili točno to kar sva potrebovala: ohladitev po kolesarjenju.

PREBERI ŠE  Razor, 2601m - najlepša gorska tura

Zadnji dan najinega bivanja tam je bil deževen, zato sva imela možnost preiskusiti še notranji bazen :). Ja, res sva vse “sprobala”. No, razen savne nisva imela časa preiskusit 😉

Vikend oddih na morju: luksuz paše (hotel Cliff Belvedere)

Vikend oddih na morju, v hotelu Cliff Belvedere je minil čisto prehitro. Noro sva uživala in že razmišljava, da bi še kdaj prišla. Meni (Katarini) so bili najbolj všeč razgledi z najine terase, ki so pač res Waw. No, pa tudi piknik pod oljkami, potem ko sva prekolesarila tisti peklenski klanec, je bil super. Rok pa je najbolj navdušen nad zgodnje-jutranjim plavanjem v mirnem morju in pa noro okusno hrano. Navadno nisva ravno za luksuz, ampak moram priznati, da je res pasalo. Mogoče sa nama že EMŠO malo pozna 😉 Razgledi in morski zrak so super, ko pa k temu dodaš še malo elegance, prefinjenost, lepih oblek in razvajanja pa dobiš popolno kombinacijo.

pogled na Izolo s hotel Cliff Belvedere

Pogled na Izolo

Komentiraj

2 komentarja

Karmen 10/2021 - 20:32

Pozdravljeni,
zanima me ali imate še kaj prosto 25.10-27.1.2021 za tri osebe, dva odrasla en otrok? Ali imajo sobe balkon in ali sprejemate bone?
Hvala in lep pozdrav
Karmen

Odgovor
Katarina 10/2021 - 12:35

Živjo, Karmen.
Za ta vprašanja se morate obrniti direktno na hotel. Midva sva samo predstavila najino izkušnjo tam. Bone verjetno še sprejemajo, saj sva jih midva tam koristila.

Odgovor
Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena