Termas Geometricas – fancy naravne terme

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

V bližini kraja Pucon (820 km južno od Santiaga) v Čilu je slaven vulkan Villarica, na katerega sva se nameravala povzpeti. Vendar nama je nestabilno vreme to preprečilo. Kaj nama je torej za početi v okolici? Hja, tam, kjer so vulkani, so navadno tudi termalni izviri. In tudi v okolici Villarice je nemalo takih izvirov, ki so jih uredili v terme na prostem. Izmed vseh teh term izstopajo ene terme: Termas Geometricas zaradi svojega izgleda in urejenosti.

Terme <3

 

Urejenost

Arhitekt (oz. skupina arhitektov German del Sol) je zakupil celoten kanjon na južni strani vulkana in v njem uredil kar 17 bazenčkov s toplo oz. vročo vodo. Bazenčki so med seboj povezani z rdeče pobarvano leseno potjo, ki poteka po celotnem kanjonu od enega do drugega bazena. Pelje nas skozi oblake goste pare s priokusom žvepla, mimo skoraj tropskega zelenja, kjer so listi praproti večji od mene, mimo slapov in seveda bazenčkov za namakanje. Tudi recepcija, garderobe ter stranišča so rdeče lesene hiške z zeleno streho. Vse skupaj rahlo spominja na Japonsko (čeprav tam še nisva bila 🙂 ). Čisto na koncu kanjona je največji slap, visok približno 10 metrov in omogoča »knajpanje« – skok iz vročega bazena pod hladen slap. Za najbolj pogumne, seveda.

Sprehod po rdeči potki med paro, bazenčki in slapovi

Termalni bazenčki

Voda v bazenčkih ima med 36°C in 42°C, dobivajo pa jo tako, da mešajo vročo termalno skoraj vrelo vodo s hladno vodo iz slapov in potočkov, ki nastajajo zaradi taljenja snega na vulkanu Villarica. Po mojih izkušnjah je temperatura preko 40°C za telo že zelo visoka, zato naj namakanje v teh bazenčkih ne traja predolgo. Tisti hladnejši bazeni pa so bolj prijetni in omogočajo tudi daljše kopanje. Pomembno je, da med namakanjem v vroči vodi zaužijete veliko tekočine. Vnos svojih pijač v terme je dovoljen, hkrati pa je na recepciji na voljo brezplačna voda in limonada, ter ostale pijače v njihovem lokalu.

Paše ... namakanje v topli vodi
Vroča!
Uživancija na polno

Cena

Cena term je izredno visoka za najine pojme. No, saj je Čile itak draga država, ampak te terme so pa tudi za Čile drage. Vstopnica je od 20000 CLP (nočno kopanje) do 28000 CLP (vstop sredi dneva). To je približno 35€ na osebo! Jap, kar drag špas. Nama je terme spromoviral Rokov prijatelj, arhitekt, zato sva jih obiskala kljub visoki ceni. Če ne bi bilo njega in njegovih pohval Term Geometricas, bi šla verjetno v kakšne druge terme v okolici, ki so cenejše. Tistim, ki je glavno namakanje v topli vodi, bodo tudi ostale terme čisto v redu. Bistvo Term Geometricas je namreč ravno (japonska) urejenost okolice.

Čeprav so terme drage, je bilo vredno 😉

Opozorilo

Še eno opozorilo morda, da vam ne bo neprijetno v termah. Čilenci oz. latinoameričani na splošno v javnosti niso kaj dosti zadržani. Pari si izkazujejo svojo naklonjenost zelo očitno. Pri nas bi rekli, da se punce »obešajo« po fantih, v Čilu pa je to nekaj čisto normalnega. Čisto običajen pogled naokoli v Termah Geometricas: tam, na enem koncu bazena se dva romantično masirata, v drugem bazenu se dva divje poljubljata, spet tretji par si zaljubljeno gleda v oči že zadnje pol ure 🙂 Ne vem, morda sva samo midva že »stara zakonca« in so nama te stvari čudne, ali pa je res kaj na razliki v kulturah 🙂

PREBERI ŠE  Srčkasti slap Tabuleiro

termas geometricas

Termas Geometricas

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena