Najlepše plaže na Jamajki

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Glavni razlog za najin obisk Jamajke so bile lepe plaže in sprostitev na njih. Po tem, ko sva v dveh tednih obvozila celoten otok – okoli in okoli in videla vso raznolikost, ki jo Jamajka ponuja, sva izbrala 5 najlepših in najboljših plaž, ki bi jih moral na Jamajki obiskati vsak. Zatorej, najlepše plaže na Jamajki so …

Palmina senca na pesku najlepše plaže na Jamajki: Dead End Beach

Košček sence na plaži Dead End Beach

Najlepše plaže na Jamajki

5. mesto: Xtabi, Negril

Največ ljudi pozna Negril po dolgi beli peščeni plaži, 7-mile Beach. Ja, saj je lepa in ima posebno vzdušje, ampak je pa tudi naporna zaradi vseh prodajalcev, ki ti poskušajo prodati res čisto vse, od prigrizkov, izletov z ladjico, pa do že pripravljenih jointov. Nama je bila zato bolj všeč plaža Xtabi … no, če temu lahko rečemo plaža. Namreč, Xtabi se nahaja na vrhu klifa. Gor je ploščad, kjer se lahko sončiš, dol pa so speljane stopnice, ki te pripeljejo direktno v vodo ali pa v podvodne jame. Ni dvakrat za ugibat, da je okoli teh klifov ogromno podvodnega življenja in zato je potapljanje tu pravo doživetje. Posebna je tudi barva vode. Ni tista tipična jamajška turkizna, pač pa je že bolj modra z odtenki smaragdne. Kakorkoli, čudovita voda in še lepši sončni zahodi.

Načeloma je Xtabi hotel in restavracija in tuji gostje bi morali plačati ali vstopnino ali pa nekaj pojesti oz. popiti, da lahko potem koristijo plažo na vrhu klifa ter stranišča in tuše. Midva sva se naredila malo neumne in mirno prišla na plažo, se nakopala in nasončila, nato pa tudi mirno odšla 🙂

klifi pod lokalom Xtabi in stopnice, ki vodijo v morje

Plaža ni ne-vem-kaj, ampak barva vode in ribice pod vodo … to je pa čudovito!

4. mesto: Frenchman’s Bay, Treasure Beach

Pravijo, da Trasure Beach čudovit kraj. Midva sva imela malo nesreče, saj je ravno v času najinega obiska tam lilo kot iz škafa. Prednost tega je bila, da sta bila celoten kraj in plaža tam nenormalno mirna, morje pa divje. Menda pa je tudi sicer morje tu na jugu Jamajke zelo razburkano in tokovi so močni, zato je treba biti izredno previden pri plavanju. Kar nama je bilo najbolj všeč na plaži Frenchman’s Bay, so bili čudoviti sončni zahodi in pa korale. Sicer je žalostno gledati mrtve, posušene korale na kopnem, ampak oblike in raznolikost le-teh je res zanimiva. V veselje je tudi opazovati številne rakce, ki so si našli svoje domovanje v razpokah med temi okamenelimi koralami.

Vstop na plažo je brezplačen!

3. mesto: Dead End Beach, Montego Bay

To je bila prva plaža, ki sva jo na Jamajki obiskala in tudi zadnja, kjer sva uživala poslednje trenutke tropskega sonca in morja. Všeč nama je bila predvsem zaradi bližine letališča in pa dejstva, da lahko opazuješ letala, kako pristajajo. Plaža je javna, torej vstopnine ni, pa tudi tušev ali stranišč ni. Lahko rečem, da kljub temu, da je plaža javna, ni pretirano onesnažena – sem in tja je kakšna smet, ampak ni moteče. Večinoma so tukaj domačini in je eden redkih krajev, kjer sva se uspela malo podružit z njimi. Barva vode je pa itak noro lepa – tista prava karibska turkizno modra.

2. mesto: James Bond Beach, Oracabessa

James Bond Beach nama je bila najbolj všeč zaradi čudovitega koralnega grebena. Plaža je plačljiva (5 USD na osebo), ampak tudi temu primerno lepa in urejena (stranišča, tuši, nogometno in odbojkarsko igrišče, restavracija). Več o plaži piše na objavi: James Bond na Jamajki.

Beach sing jamaica

Bondova plaža na Jamajki

1. mesto: Lime Cay, Port Royal

Lime Cay je mini otoček v bližini Kingstona in ima po najinem mnenju najlepšo plažo na celi Jamajki. Vstopnine na plažo ni, je pa treba plačati za čoln, ki te pripelje do tega otočka. Kdor gre na Jamajko in se bo mudil v okolici Kingstona, mora NUJNO na Lime Cay. Greh bi bil, da bi spustil nekaj tako lepega. Več o Lime Cay najdeš v objavi Najin rajski otok Lime Cay.

Par, ki se sprehaja po peščeni plaži

Ljubezen na prvi pogled. Midva, mivka, sonce in morje. Lime Cay <3

Je še kdo bil na Jamajki? Bi kdo dodal še kakšno plažo na seznam najlepših?

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena