Greva v Oman! Plezanje in divje kampiranje je v planu

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

YOLO, bi rekla moja najstniška sestrica ? kar pomeni: You only live once ali v prevodu: živiš samo enkrat. In čas, ki nam je dan, je treba izkoristit. Tako midva ne glede na okoliščine (ki, če sem čisto odkrita, trenutno niso najbolj ugodne) ostajava zvesta potovanjem. Kam torej tokrat? Greva v Oman!

Če sva bila pred 2 mesecema na mrzli Islandiji, je bil glavni kriterij pri iskanju destinacije za prvomajske počitnice: NEKAM NA TOPLO! Pa seveda, da ni predrago in da je zanimivo, da imava kaj za videt in kaj za počet tam. Premlevala sva veliko možnih destinacij, a vedno je bila v ospredju ena – Oman! Mirna država na Arabskem polotoku, ki ima trenutno že 35°C čez dan. Poleg tega pa se lahko pohvali z visokimi gorami in neskončnimi plažami. Ampak, da ne bova kot vsak turist v Omanu, sva se odločila za nekaj posebnega: v Oman greva plezat! Ja, prav ste prebrali, PLEZAT. S športnim plezanjem se ukvarjava že več kot 10 let, včasih bolj aktivno, včasih manj … trenutno sva v fazi, ko bi se rada spet vrgla v ta šport in plezanje v Omanu se nama zdi odlična odskočna deska.

plezalna oprema

Oprema za v Oman: plezalna oprema, oprema za divje kampiranje in turistični vodnik, da bova tudi kakšno znamenitost videla

No, seveda bova naredila tudi kakšno pavzo med plezanjem in se šla vozit po puščavi ali pa se šla potapljat, hodit v hribe … da bova doživela tudi tisti Oman, ki ga povsod tako hvalijo.

Ker pa imam v Istanbulu dobro prijateljico, ki si jo že dolgo želim obiskati, sva rezervirala take letalske karte, da imava na poti in tja in nazaj daljši postanek v Istanbulu. Tako se bova lahko srečala s prijateljico in si ogledala to turško metropolo.

Počasi pakirava plezalno in kamping opremo, pa seveda maske za potapljanje in poletne obleke. Juhej! Midva se že ful veseliva ?

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena