Panoramski polet nad slovenskimi gorami

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Od vedno imam željo hoditi v gore, predvsem zaradi razgledna, ki ga na vrhu lahko občudujem. Nedavno pa se je pojavila možnost, da bi šel na polet nas slovenskimi gorami. Panoramski polet nad najvišji slovenski vrh Triglav (2864 m) in okoliške gore, je bilo čudovito darilo za rojstni dan – zame, za očeta in za brata (sem kar združil darila za vse in smo šli skupaj). Prijatelj Martin Dušak ima namreč že kar časa izpit za pilota manjših letal, krati nabira ure v zraku z manjšimi letali in ko bo dosegel zahtevano število ur, se bo presedel v večje letalo. Tako smo imeli odličen dogovor: mi potniki super izkušnjo, on pa deloma pokrit strošek za bencin in dodatno uro letenja.

gora triglav, pogled iz letala

Razgled na Triglav iz letala

Panoramski let nad Triglavom

Tole je moja izkušnja, kako je zgledal naš panoramski let nad Triglavom.

Bilo je oblačno, a se nismo obremenjevali. Napovedano vreme je bilo namreč stabilno. Pred vzletom smo na krilo letala namestili še GoPro kamero – malo optimistično 🙂 Ampak, dejansko je kamera ostala tam tekom celega poleta in lepo posnela našo dogodivščino.

gopro kamera na krilu letala

GoPro kamera na krilu letala je posnela naš panoramski polet

Ko smo vzleteli z Lesc, smo se kmalu dvignili nad oblake in le še uživali nad lepoto Julijskih Alp. Najprej smo leteli nad Karavankami in opazovali, kako ta gorska veriga drži oblake na eni strani meje. Potem smo leteli proti Triglavu, ki se je lepo bleščal v soncu. Oblaki so ostali nižje, nad 2000m pa je bilo čudovito sončno vreme. Naredili smo en velik krog nad Julijskimi Alpami, potem pa se spustili pod oblake in se peljali še nad blejskim otokom.

PS: danes je Martin že pilot Ryanairovih letal 😉

Komentiraj

1 Komentar

Anonimni 08/2016 - 10:42

Kul 🙂

Odgovor
Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena