Najlepši razgledi na goro Fudži (mt Fuji)

Jezero Kawaguchi in najlepši razgledi na goro Fudži

by Katarina

Gora Fudži (mt Fuji) je najvišja gora Japonske in je tudi njen simbol. Stoji cca 100km južno od Tokia, je vulkanski stožec po obliki in daleč naokoli edina tako visoka gora. Aja, višina je 3776m. Polovico leta je vrh Fudžija prekrit s snegom in v primerjavi s sicer črno vulkansko kamnino daje izrazit kontrast gori. Ko dodamo še dejstvo, da je za številne Japonce Fudži sveta gora (imenujejo ga Fuji-san, gospod Fudži) in romarska destinacija, je verjetno jasno, da je Fudži visoko na seznamu želja številnih domačih in tujih turistov. Midva sva seveda zagnana hribolazca, alpinistična pripravnika in sva se seveda želela povzpeti na Fudži. A žal to novembra ni bilo mogoče (zaradi zaprtih cest do same gore), zato sva se zadovoljila z razgledi na goro Fudži (mt Fuji). V tej objavi vam torej povem, kje sva ujela najlepše razglede na Fuji. Na kratko: okoli jezera Kawaguchi (Kavaguči).

Razgled na goro Fudži iz bližnjega hriba

Ikonična gora Fudži

Najlepši razgledi na goro Fudži

Okoli gore Fudži je veliko krajev, od koder se jo da videti. Midva sva si izbrala jezero Kawaguchi in izkoristila vse njegove danosti. Morda velja za začetek omeniti, da v času poletja, ko je na Japonskem čas tajfunov in je vlaga v zraku precej visoka, Fudžija ni ravno lahko videti. Pogosto se zgodi, da se okoli njega ovije megla oz. je pač vidljivost toliko slabša, da se gore pač ne vidi. Novembra je zrak že toliko hladnejši, da to načeloma ni problem, če ni ravno res slabega, deževnega vremena.

Razgled na goro Fudži iz parka Nagasaki ob jezeru Kawaguchi

Razgled na goro Fudži iz parka Nagasaki ob jezeru Kawaguchi

Vzpon na hrib Mitsutoge, 1785m

Najino lovljenje razgledov na Fudži sva začela z vzponom na hrib Mitsutoge, ki je visok 1785m. V primerjavi s Fudžijem to ni nič višine, ampak malo se pa nahodiš do vrha. Ker sva imela tu že svoj najet avto, sva se po cesti odpeljala do izhodišča za ta hrib, ki se nahaja tule: 35.5563, 138.795462, od tam pa sva imela še dobro uro hoje in približno 600m višinskih metrov vzpona. Potka je lepa, taka sprehajalna in nič zahtevna. Na vrhu pa se odpre čudovit razgled na goro Fudži, ki stoji direktno nasproti.

Oishi Park

To je park oz. precej veliko parkirišče v kraju Oishi ob jezeru Kawaguchi. Oishi park je dostopen vsakem, nobena hoje v hrib ni potrebna. Posledično je nekoliko bolj obljuden, ampak ni prehudo. Tu si direktno ob jezeru, zato so pogledi (in fotografije) gore Fudži zanimive, saj lahko v objektiv ujameš še odsev gore v jezeru.

Razgled na goro Fudži iz parka Oishi

Razgled na goro Fudži iz parka Oishi

Poleg tega je to parkirišče tako veliko, stranišča so celo noč odprta, wifi tudi imajo … torej je tole idealen prostor za nočitev tiste, ki potujejo po Japonski z avtom/avtodomom.

Pagoda Chureito

Če ste videli kakšno fotografijo gore Fudži, pred njo pa pagodo, potem ste skoraj gotovo videli tole pagodo. S ploščadi nad pagodo Chureito se odpira tisti najbolj ikoničen razgled na goro Fudži. Najlepša svetloba je ob sončnem vzhodu ali zahodu, seveda pa je takrat tudi največ gneče. Ampak za tale razgled se pa splača malo podrenjati ;). Od parkirišča pa do same pagode je cca 15-20minut hoje po stopnicah, vstopnine ni, se je pa treba zavedati, da je to področje svetišča, zato se je treba primerno obnašati (biti tiho, uživanje hrane ali pijače ni dovoljeno itd).

Pagoda Chureito in razgled na Fuji

Pagoda Chureito

Krog okoli jezera Kawaguchi

Okoli jezera Kawaguchi je še veliko razglednih točk. Splača se npr. najeti kolo (ali pa avto) in se počasi peljati cel krog okoli jezera, se ustavljati ob razgledih in uživati v njih. Lepe poglede ponuja tudi npr. Nagasaki park. Gora Fudži je res nekaj posebnega in se je ne naveličaš kar tako. V času jesenskih barv, je v kraju Kawaguchi tudi zelo lep Momiji tunel (javorjev drevored, ki je v tem času ves rdeč).

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena