Uvod v podvodni svet Omana: Yitti Beach

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Omana verjetno nihče ne povezuje s koralnimi grebeni in čudovitimi pisanimi ribicami. Pa naj vas presenetiva, da je obojega tu veliko. Najlepši koralni grebeni in tudi najčistejša voda so okoli otočkov Daymaniat, ampak do tja morate z agencijo, ki ima dovoljenje za vstop na to zaščiteno območje. Za tiste, ki si tega ne privoščijo, imava dobro novico. Tudi plaže v bližini Muškata skrivajo marsikaj: pisane ribice, ki se te sploh ne bojijo, rakce in na sploh dih jemajoče podvodne razglede.

ribe ob koralnem grebenu Yitti Beach

Pisane ribice!

Plaže okoli Muškata

Midva sva obiskala plaži Yitti beach in Sifat Ash Sheik, ki sta 45km oz. 60km jugovzhodno od Muškata. Obe sta peščeni plaži v zalivu med visokimi klifi in za opazovanje podvodnega sveta je najboljše, da greste na rob plaže, kjer se začnejo skale. Tam je tisoče rib, velikih majhnih, v jatah, samotarjev … vmes pride še kakšen rakec, morski konjiček. Če ste vsaj polovico tako navdušeni kot Katarina, boste lahko v vodi preživeli tudi cel dan 🙂

Poglej video, da vidiš, kaj se skriva pod vodo:

Yitti Beach

Yitti beach je daljša plaža in na njeni skrajni desni strani, čisto pred koncem peska, sva midva našla prijetno naravno senco za popoldansko pripeko. V bližini je tudi vasica z mošejo, ki je bila za naju vir pitne vode ter budilka zgodaj zjutraj (klic k Fajr molitvi se začne že pred 5h zjutraj).

peščena plaža Yitti Beach v Omanu

Mivkasta plaža, ob skalah na robu pa pisane ribice

Sifat Ash Sheik

Sifat Ash Sheik je manjša plaža in tudi bolj odmaknjena, saj ni nobene vasi v bližini. So pa na plaži ribiške kolibe in ribiški čolni, tako da čisto sami na plaži verjetno tudi ne boste, je pa gotovo bolj umirjena kot Yitti beach.

peščena plaža Ash Sheik, oman

Čudovita plaža Ash Sheik, ki skriva še lepši podvodni svet

Zelo lep podvodni svet je tudi okoli Bandar Jissah plaže, ki je še bliže Muškatu. A sedaj je to vse del privatnega resorta, kar pomeni, da je vstopnina na plažo od 10 OR (25€) po osebi naprej.

Torej, kdor ima rad podvodni svet, si mora za na potovanje v Oman nujno spakirati tudi masko za potapljanje!

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena