Gozo v vetru in dežju

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Ja, tudi na Malti ni vedno sončno vreme. In midva sva edini deževen in vetroven dan v tednu izbrala za izlet na Gozo, drugi poseljeni otok v državi Malta in menda zelo lep otoček.

Otok Gozo ponuja veliko

V osnovnem planu sva imela pohod po severni obali Goza, spust v Kalipsino jamo, ogled še enih klifov, pa pohod do slavnega Azurnega okna (Azure Window)… ampak, ko sva videla, kako vetrovno je, sva vse to opustila. Že sama pot do Goza je bila divja. Trajekt se je tako majal, da mi je postalo slabo. Pa meni res nikoli ni slabo v avtu ali na ladji!
Razburkano morje in klifi na otoku Gozo

Razburkano morje in klifi na otoku Gozo

Ko sva z avtobusom prispela do glavnega mesta Goza, Rabat oz. po novem Victoria, se je na polno ulilo. Vstopila sva na avtobus za Azurno okno in voznik nama reče:

“Gresta do Azurnega okna?” Ja

“Pa vidva sta nora! Tam ni sedaj ničesar!” 

Azurno okno in razburkano morje, Gozo

Azurno okno in razburkano morje

Azurno okno, Gozo

Ne bi rekla, da ni ničesar. Dejansko je tam ta skalna skulptura imenovana Azurno okno, ki je kar impresivna. Poleg tega pa je tam tudi razburkano morje, izredno močan veter, ki me je premikal in dež, ki je padal vodoravno. Sva mislila, da sva se dobro znašla, ko sva s seboj prinesla pelerini, ampak, kaj ko nama je veter dvignil pelerino čez glavo, dež pa naju je potem mirno napral.

moški in ženska v pelerinah pred azurnim oknom, otok Gozo

Močan veter in dež na Gozu

Seveda, ko sva se odločila, da se vrneva nazaj na Malto, se je vreme uredilo, skozi oblake se je začelo kazati sonce.

No, vedno ne more iti vse po planu 🙂

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena