Prestop v Melbourne – 12 ur z IAESTE Melbourne

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Zadnji dan potovanja … edini dan brez avta … prihod v Avstralijo ob 11.30, odhod ob 23.30 … vmes pa druženje s študenti organizacije IAESTE Melbourne. Deležni smo bili popolne oskrbe. Prijazni, dolgolasi Nick nas je v kopalkah prišel iskat na letališče in nas najprej peljal na “brunch”, ki je Avstraliji menda najbolj popularen obrok v dnevu.

skupina mladih IAESTE Melbourne

Melbourne nam bo ostal v lepem spominu prav zaradi študentov IAESTE, ki so z nami preživeli dan

Ko smo se okrepčali, smo nadaljevali pot do univerze, pred katero je potekal zanimiv koncert v sklopu Melbourne Music Week festivala. Na poti do mestne plaže v St. Kildi smo si privoščili še kos tipične avstralske torte pavlove in meringue, potem pa smo šli samo še na plažo uživat. Ja, to je Melbourne, na izi.

Plaža St. Kilda, Melbourne

Nicku smo predlagali, da bi šli gledat tiste znane hiške na plaži v bližini Melbourne. “Ah, to je predaleč, rajši uživajmo na plaži,” je bil njegov odgovor. Kaj pa če bi nam povedal nekaj osnov surfanja, glede na to, da je odličen v tem športu? Ne, tudi to ne, ni dovolj časa. S seboj je prinesel frizbi in s tem smo se potem zabavali v plitki vodi plaže St. Kilda.

Za nas, aktivne popotnike je bil tak počasen dan nekaj čisto novega, ampak priznam, da je ugajalo. In konec koncev, to je Melbourne, to je Avstralija: “No worries, mate” jim je moto, torej brez skrbi, počasi in z užitkom skozi življenje.

Pingvini v Melbournu

Smo pa Nicka vseeno prepričali, da smo šli iskat pingvine. Ja, prav ste prebrali! V Melbournu živijo tudi pingvini. Videti se jih da na valobranu pred plažo St. Kilda (Breakwater St. Kilda) vsak večer, po sončnem zahodu. Pomembno je, da ljudje ne svetimo v pingvine s svetilkami, saj jih bela svetloba moti, prav tako ni dovoljeno plezanje po skalah in bezanje pingvinov iz njihovih gnezd (ja, žal se tudi to dogaja). Ampak brez skrbi, pingvine se da lepo videti z razgledne ploščadi, kjer so tudi strokovnjaki, ki te živali preučujejo in varujejo, obiskovalcem pa lahko postrežejo z veliko informacijami.

pingvin melbourne

Mlad pingvinček na pomolu, Melbourne, Victoria

 

Za popoln zaključek dneva in potovanja je poskrbelo sonce, ko je idilično potonilo v morje. Po 3 tednih potovanja, sta se nama Avstralija in Nova Zelandija res prikupili in težko je bilo iti domov, na mraz, nazaj v zimo.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena