Kangaroo Valley – videli smo kenguruje in vombate!

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Ko smo zapustili Wollongong, smo se odpravili v Kangaroo Valley. Že ime samo pove, da je tam veliko kengurujev, presenetilo pa nas je, da smo ob cesti videvali oznake za vombate.

kenguruji v Kangaroo Valley

Kenguruji v Kangaroo Valley

Vombati

Ko smo prišli do kampa, sem takoj zagledala nekaj rjavega v travi. Je mogoče, je to vombat? Nikoli ga še nisem videla, zato sem le ugibala lahko. Ko smo prišli bližje, sem bila gotova: bil je vombat! Kosmata rjava žival, velika kot srednje velik pes. Ima široko glavo in gobec, ki na daleč malo spominja na pujska. Je pa to zelo miroljubna žival. Briga se zase in počasi gloda travo. Dokler mu nisi res blizu, se ne bo menil zate, potem pa bo nejevoljno naredil par korakov stran. Med kuhanjem večerje smo opazili še nekaj vombatov, ki so prilezli iz svojih podzemnih votlin. Enemu smo se približali na samo 2m razdalje! To so ene res lušne živalce!

vombat

Vombat!

Kenguruji

Sredi večerje pa Aleš zavpije: “Glej, kenguruji!” In res, na travnik pred našim kampom je priskakljala skupina kengurujev in se začela pasti tam. Pogled na kenguruje in vombate, ki so v sožitju jedli travo, je bil magičen. Z enim pogledom smo zajeli več kot 15 kengurujev in 5 vombatov. Dva kenguruja sta se celo boksala! Ja, res sta se boksala! Tako kot lahko vidimo na televiziji ali pa v kakšni pretepaški igri! S sprednjimi tačkam sta se najprej prerivala, potem pa se je prvi kenguru postavil na rep in drugega brcnil z zadnjimi tacami. Noro! Kakšne mišice imajo te živali! Ko se postavijo pokonci, se jim vidi 6-pack 🙂 Še ena neverjetna stvar se je zgodila: videli smo malega kengurujčka, ki je skočil k mami v vrečo. Neverjetno! Kenguruje in vombate bi lahko gledala več ur, a sta nas po dobri uri pregnala tema in dež.

Za pestro noč so poskrbeli vombati, ki so se pasli okoli šotorov. Slišali smo lahko vsako travico, ki so jo utrgali. Aleš trdi, da se je en vombat celo zaletel v njegov šotor.

kukubara, Kangaroo Valley

Aleš ima globoke pogovore z avstralsko ptico, imenovano hripavi lovač (kookuburra po angleško)

Kakorkoli, kdor želi videti kenguruje, vombate in kukubare (avstralske ptice) v divjini, mora definitivno v Kangaroo Valley. Pa še odlične mesne pite (tipična avstralska jed) imajo tam.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena