Malak iz Egipta

Malak je mlada in obilna Egipčanka, ki je prišla za pol leta na prakso v Francijo. Govori tekoče angleško, francosko in rusko ter arabsko seveda. Posledično je bilo prav zanimivo, ko je s pomočjo znanja ruščine poskušala razvozlati, kaj se midva med seboj pogovarjava ali pa kaj pomeni kakšen napis v Ljubljani.

Top prigoda

Čeprav ni nič omenila, predvidevava, da je bilo tole prvo potovanje za Malak. Namreč, bila je izredno zgubljena, ni se najbolje znašla in ni se znala dobro zorganizirati. Njeni plani so se spreminjali iz minute v minuto 🙂 Kot vsakemu gostu sva tudi njej svetovala, kaj naj si v Sloveniji pogleda, kako naj pride do katerega kraja itd. Do polnoči smo se že uskladili, da gre naslednji dan na Ljubljanski grad opazovat sončni vzhod, potem pa na Bled, kjer bo tudi prespala. En dan kasneje pa se bo zadrževala v Bohinju.

Da bi to lahko izpeljala, bi morala vstati ob 6h zjutraj in ob 6:30 že oditi od naju. A ob 6:45 ni bilo še nobenega glasu, nobenega znaka življenja v sobi za goste. Ob 7h se je le zbudila in rekla, da si je zvečer premislila in bo šla kar direktno na Bled 🙂 Ker se je od naju pa do avtobusne postaje (kar je 15 minut hoje) še zgubila, je zamudila avtobus, ga čakala še eno celo uro … vmes me je nekajkrat panično klicala, da morda pa sploh ni na pravi avtobusni postaji … in končno je na Bled prispela ob 13h. Še celo popoldne sem sem dobila sporočila od nje, kako si je premislila glede plana in bi šla morda rajši na Jesenice namesto v Bohinj in če ji pomagam s prevozom do Jesenic. Na koncu mislim, da je tudi Jesenice spustila, odpovedala je tudi nočitev na Bledu in dve noči ostala v Bohinju 🙂 Razen, če si ni v zadnjem trenutku spet premislila 🙂

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
NE ZAMUDI NOVE OBJAVE
ENKRAT NA TEDEN BOŠ DOBIL OBVESTILCE O NOVIH OBJAVAH
Pošlji
Izpišeš se lahko kadarkoli.
close-link