Daif iz Saudske Arabije

by Katarina

Če se je prejšnji vikend z najinimi gosti s Poljske alkohol pretakal v potokih, pa se ga ta vikend nismo niti dotaknili. Gostila sva namreč Daifa, mladega zdravnika iz Saudske Arabije, ki kot zaveden musliman ne pije čisto nič alkohola. Daif si je vzel eno leto neplačanega dopusta in ga izkorišča za solo potovanje. Začel je s severom Afrike, trenutno potuje po Evropi, nato pa sledi Rusija in Centralna Azija. Pravi, da je v Saudski Arabiji takšno potovanje velika redkost. Nihče si ne vzame prostega leta med študijem, kaj šele kasneje.

Top prigoda:

Gostiti nekoga iz tako drugačne države, je bilo prav zanimivo. Prva stvar, ki smo jo morali uskladiti, je bila njegova ura prihoda oz. ura večerje. Povedala sem mu, da bom za večerjo naredila nekaj slovenskega in naj pride okoli 19h. Odgovor je bil: “Kaj pa če pridem malo kasneje? Recimo ob 20:30, jesti pa začnemo ob 20:45? Veš, ramadan je in do sončnega zahoda se postim.” Dobro, smo večerjo prestavili na temni del dneva.

Ko je prišel, je najprej prosil za vrč vode in en velik kozarec 🙂 Muslimani se namreč tekom ramadana ne odrekajo samo hrani, ampak tudi pijači, vključno z vodo! In nato je zlil vase cel vrč vode (ne pretiravam!) in kasneje pojedel vse ajdove žgance in kislo zelje. Še dobro, da je prišel lačen, ker sicer mu verjetno ajdovi žganci ne bi bili všeč 🙂

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena