Sara iz Južne Koreje

Azijci si pogosto nadenejo novo ime oz. vzdevek, ko pridejo v Evropo ali Ameriko. Razlog je čisto preprost: ne da se jim neštetokrat ponavljati svojega imena in poslušati ljudi, ki ga ne znajo izgovoriti. Zato si raje izmislijo novo zahodnjaško ime, svoje pravo ime pa uporabljajo samo v uradne namene.
Najina nedavna gostja ima srečo, saj so jo starši že poimenovali z zahodnjaškim imenom, tako je Sara njeno pravo ime. Sicer ga ona izgovori tako, da spet ne veš, kaj je povedala, a vsaj prebrati ga znaš 😊 Drugače pa je Sara študentka marketinga in psihologije na enoletni izmenjavi v Benetkah. Par dni nazaj je zaključila svoj zadnji izpit za ta semester in se nato podala v Slovenijo, ki je šele njena tretja obiskana država!
TOP PRIGODA: Sara me je že vnaprej vprašala, če nama lahko za večerjo skuha korejske testenine (nudle). Seveda sem bila navdušena, hkrati pa sem jo opozorila, da jaz ne maram preveč pekoče hrane. Vse to si je zapomnila in prinesla dve verziji nudlov: pikantne in manj pikantne. Ko je bila večerja pripravljena, je povedala, da je za manj pikantne uporabila le polovico začimb, zato, da res ne bodo preveč pekoči zame. Poskusim to jed … bila je ok, vseeno pikantna, ampak za preživet, pa okusna tudi! Ampak, če je tu le polovica začimb manj pikantne verzije, kakšna je potem šele pikantna? Rok si je seveda postregel z bolj pikantnimi testeninami, prav tako Sara. On je po nekaj sekundah postal čisto rdeč v obraz, solze so mu tekle po licih in potil se je kot v savni. Ona pa nič … kot da bi jedla kruh z marmelado 😂 Sledila je seveda debata, kaj je za koga pikantno in kaj ne. Bilo pa je seveda očitno, da imamo zelo različno toleranco pikantnosti.
Aja, jaz si tistih bolj pikantnih nudlov nisem upala poskusiti. Če je bilo za Roka preveč, potem jaz ne vem, če bi preživela 😀

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!