Carlotta iz Italije in Maicol iz San Marina

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:
Ker poletje preživljava vsak v svoji državi (Katarina dela na Poljskem, Rok je ostal v Sloveniji) in imava že samo z obiskovanjem drug drugega dovolj dela, sva se odločila, da v tem času ne bova sprejemala couchsurferjev. Ampak, ko sta nama pisala Maicol in Carly, najina italijanska gostitelja iz Riminija, seveda nisva mogla zavrniti. Saj je namreč spoznavanje novih ljudi in potem vračanje obiskov glavni namen couchsurfinga.
Torej, kdo sta bila najina tokratna gosta? Carlotta je Italijanka, ki trenutno študira alternativno medicino: masaže, zdravo prehrano, zdravilna zelišča, akupunkturo in podobno (ko konča študij, smo se že zmenili, da prideva na eno masažo). Maicol pa ima sanmarinsko državljanstvo, čeprav že od začetka študija živi v Italiji. V Slovenijo sta prišla zaradi najinega navdušenega razlaganja o naših hribih. Tako sta prvi dan svojega dopusta preživela v Ljubljani, potem pa sta se za cel teden odpravila na Gorenjsko hribolazit.
TOP PRIGODA: dejansko je Italijana gostil samo Rok, Katarina je vse spremljala samo preko Skypa. Razložila jima je, da morata na najinem stenskem zemljevidu obrisati vsak svojo državo. Najprej se je dela lotila Carly … obriše celinsko Italijo, nadaljuje pri Siciliji potem Sardiniji in potem obriše še Korziko (ki spada pod Francijo). Pa ji Maicol reče: “Hej, Korzika pa ni naša.” Ona odgovori: “Ah, nič hudega, sem pa francoskim gostom malo olajšala delo” 🙂 On pa zamomlja nekaj v smislu, da bi glede na zgodovinske okoliščine Korzika itak lahko bila italijanska … 🙂 Maicol je imel z obrisovanjem svoje države čiiiiisto malo manj dela … majceni San Marino je na zemljevidu komaj opazna pikica, ki jo je potem samo pobarval na zeleno.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena