Yuri in Varvara iz Rusije

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:
Že dolgo sva razmišljala, kaj bo rekel ruski couchsurfer, ko mu bova povedala, da mora na najinem stenskem zemljevidu obrisati svojo državo. Ta vikend sva končno izvedela! Gostila sva namreč izredno simpatičen in zgovoren par iz Kaliningrada.

Yuri je zobozdravnik (in je takoj opazil najin izbor zobnih krtačk, nitk, ustne vodice ipd), Varvara ali krajše Varja pa se ukvarja z neke vrste marketingom. Za podaljšan vikend (Rusi 9. maja praznujejo dan zmage – konec 2. svetovne vojne), sta prišla v Slovenijo. Najela sta si avto in jo prevozila po dolgem in počez: bila sta na Bledu, v Kamniku, Piranu, Škocjanskih jamah in seveda v Ljubljani. Z lahkoto trdiva, da sta bila ta dva Rusa najboljša gosta do sedaj. Zgovorna, energična, pozitivna, ravno prav sta se želela družiti z nama in ravno prav sta bila samostojna. Ves čas smo se hecali s primerjavo slovenskih in ruskih besed. Iskali smo podobnosti in razlike. Najbolj všeč jima je bila beseda “zajec”. Ne vem, zakaj. 🙂 En večer smo šli tudi skupaj v center na večerjo, kjer smo poskusili žabje krake! Konec koncev, sta nama izredno popestrila sicer ležeren vikend.

TOP PRIGODA: Seveda je bil najboljši trenutek, ko sva jima povedala, da morata obrisati Rusijo. Najprej sta malo zmedeno gledala, če sva resna, potem pa sta se lotila. Varvara je najprej obrisala svojo rodno Kamčatko in potem še ruski daljni vzhod, Yuri pa je nadaljeval od Črnega morja, od koder je on doma, naprej. Sproti sta googlala, kateri otoki so ruski in prav z veseljem vzklikala: “Naš, naš!” 🙂

Komentiraj

Lahkih nog naokrog