Great Ocean Road 2.del

Great Ocean Road se začne v Melbourne in poteka do Adelaide. Mi smo si jo ogledali v dveh delih. Prvi dan smo šli od njenega začetka pa do Lake Elizabeth (opis tega dela poti), naslednji pa dan nas je pot peljala na Cape Otway. To je rt, kjer živi toliko koal, da že evkaliptusova drevesa odmirajo, ker jim koale pojedo vse liste! Seveda smo uživali ob pogledu na vsakega tega zaspanega medvedka, ki naju je en večer prej tako prestrašil (link do zgodbe: Ko te na smrt prestraši koala). Poleg koal so tu še čudovite plaže z ogromnimi valovi, tako da plavanje žal odpade.

Nevarne čeri in gromozanski valovi, Franklin Point, Victoria
Za tem rtom je cesta zavila nekoliko v notranjost med zelene griče, posejane z redkimi evkaliptusi, čisto črnimi kravami in belimi ovcami. Pogled malo spoinja na irsko pokrajino.
Ko se cesta vrne k obali, pa smo že na klifih in kmalu tudi pri eni izmed ikon Avstralije, 12 apostolih. To so osameli ostanki klifov, ki sta jih morje in veter tekom let ločila od celine. Ne vem, če jih je sploh kdaj bilo 12, (morda je to ime tako samo zato, ker se pač lepo sliši :)) mi smo jih našteli 7. Ne glede na število, apostoli so fascinantni! Po Gibbsonovih stopnicah se lahko spustiš na obalo in jih opazuješ od spodaj, ali pa greš na razgledno točko in jih gledaš z vrha. Pogled od spodaj je še posebaj čudovit. Takrat se zaveš moči morja, plimovanja in valovanja.

Vsak kotiček te poti je čudovit, ampak 12 apostolov je pa najlepših. So kot grande finale Great Ocean Road-a.

Moja tipična poza: lastovka. V ozadju prvi izmed 12. aposotolov
12 apostolov, slikal Rok
12 apostolov, slikala Katarina 

Preberi si še

Napiši nama svoje mnenje :)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!