Soné iz Namibije

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:
Ko mi je pisala Soné, sem takoj vedela, da jo MORAVA sprejeti in spoznati. Kolikokrat v življenju pa imaš možnost gostiti mlado punco iz Afrike, ki je poleg tega še belka!? Zanimalo naju je vse o življenju belcev v državi, kjer je nekoč vladal apartheid, danes pa, kot nama je povedala, vlada “contra-apartheid”, torej diskriminacija belcev.
Soné je stara 18 let in se je odločila, da še ne gre študirat, ampak si bo vzela t.i. gap year, prosto leto. Prvo polovico leta je delala v knjigarni v domačem mestu, da si je zaslužila denar za potovanje. Drugo polovico leta pa preživlja na poti po Evropi. Začela je v Veliki Britaniji, od tam se je podala v države znotraj schengena, kjer lahko ostane maksimalno 3 mesece.

 

 

TOP PRIGODA: Trenutno ravno sodelujem pri eni delavnici Socialne akademije, za katero snemamo kratek dokumentarni film o mobilnosti mladih. Prosila sem Soné, če bi bila pripravljena, kaj povedati. Seveda je bila za. In tako sva se napotili v center Ljubljane, kjer smo jo izprašali o njenih razlogih za solo potovanje po Evropi, o njenih strahovih na poti in o najboljših stvareh. Vesela sem bila, da je med najboljše stvari naštela srečanje z nama in najinimi domačimi. Rekla je, da se je tu počutila kot doma.

Pripis 2016: Sone trenutno študira v Južni Afriki, v bližini Cape Towna. Ko sva planirala najino potovanje v te konce nama je veliko pomagala, potem pa smo se tudi dobili na večerji v prijetnem študentskem mestecu Stellenbosch

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena