Freyja z Islandije

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

Najina naslednja gostja je bila prikupna svetlolaska, Freyja, ki se po zaključeni izmenjavi v Brnu na Češkem počasi vrača domov na Islandijo. Let ima iz Milana in do takrat je še 2 tedna časa, da prepotuje en delček Evrope.

Freyja je bila rojena na Islandiji. Po ločitvi njenih staršev so se z mamo in sestro preselile v Avstralijo, kjer je preživela večino svoje mladosti. A nekaj jo je vleklo nazaj, na sever Evrope. Najprej se je na Islandiji zaposlila v neki tovarni in opravljala najbolj preprosta dela. Ko se je naučila jezika, je počasi napredovala. Po 3 letih dela tam, se je odločila, da gre študirat in tako je sedaj v zadnjem letniku študija računalništva.

 

 

TOP PRIGODA: Vsak najin gost, couchsurfer, mora na najinem zemljevidu na steni obrobiti svojo državo. Za Freyjo je bila izbira med Avstralijo in Islandijo kar precej težka. Na koncu se je odločila, da se izreče za Islandko predvsem zato, ker je ta država manjša in bo imela manj dela z risanjem. 🙂

Pripis 2017: Ko sva se končno odločila, da greva na Islandijo in Freyi vrneva obisk, pa se je tudi ona končno odločila za malo daljše potovanje okoli sveta. Tako smo si na letlišču pomahali – midva sva ravno prispela, ko je ona odhajala in si obljubili, da se pa morda naslednjič, ko prideva srečamo za malo dlje.

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena